Ytterligare två döda av coronavirus i Sverige

Av: Nora Fernstedt

Publicerad:
Uppdaterad:

Två personer dog i sviterna av coronaviruset under onsdagen.

Båda var äldre med underliggande sjukdomar.

Sammanlagt har tio personer dött i Sverige sedan virusutbrottet.

Under eftermiddagen meddelade Region Sörmland att en äldre patient med flera underliggande sjukdomar dött till följd av coronaviruset. Det är det tredje dödsfallet i regionen.

Strax därefter kom besked att en kvinna i 80-årsåldern, som vårdats på Skånes universitetssjukhus, dött i sviterna av corona.

Kvinnan var allvarligt sjuk sedan tidigare och kom till sjukhuset i förra veckan. I samband med inläggningen testades hon, och då konstaterades att hon var smittad med coronaviruset.

Foto: Claudio Bresciani / TT

– Vi vet att det är äldre och särskilt äldre med andra underliggande sjukdomar som blir allvarligast sjuka av covid-19. Det här är en sorglig påminnelse om hur viktigt det är att vi skyddar dessa grupper från att smittas, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Hittills har tio personer i Sverige dött av corona. Det rör sig om fem personer i Stockholm, en kvinna i Västra Götaland och ytterligare två patienter i Sörmland.

Vårdas med konstgjord lunga

I Stockholm vårdas för närvarande elva personer på intensivvårdsavdelningar. En av dessa, som är en patient från ett annat län, vårdas i ECMO vid Karolinska Universitetssjukhuset. ECMO är en konstgjord lunga som syresätter blodet utanför kroppen.

Publicerad:

LÄS VIDARE