Coronapandemin

30-åring död efter ”covid-fest” i Texas

Av: 

TT

Den 30-årige mannen avled sedan han testats positivt för covid-19 efter en "virusfest". Arkivbild.
Den 30-årige mannen avled sedan han testats positivt för covid-19 efter en "virusfest". Arkivbild.

NYHETER

En 30-årig man i Texas har avlidit efter att ha smittats av coronaviruset på en "covid-19-fest", rapporterar amerikanska medier. Fenomenet med fester där unga försöker bli smittade har rapporterats från flera håll i USA på sistone.

Mannen såg viruset som ett skämt, berättar Jane Appleby, chefläkare på det sjukhus i San Antonio i Texas, där han vårdades.

– Han trodde att sjukdomen var en bluff. Han trodde att han var ung och oövervinnerlig och inte skulle bli påverkad av sjukdomen, säger hon i en video som amerikanska medier har publicerat.

I den berättar hon också om fenomenet med så kallade covidfester, där yngre personer försöker bli smittade med viruset,

– Någon blir diagnosticerad med sjukdomen och då bjuder de in sina vänner för att ta reda på ifall de klara sjukdomen, säger Appleby.

Hittills har över 135 000 människor avlidit i covid-19 i USA, men trots det är det många unga patienter som inte inser hur sjuka de faktiskt är, menar chefläkaren.

– De ser inte så sjuka ut. Men när man kontrollerar deras syrenivåer och tar labbtester ser man att de är sjukare än vad de verkar vara.

Den avlidne 30-åringen insåg allvaret med sjukdomen för sent.

– Det var hjärtskärande, för han sade till en sjuksköterska: Vet du, jag tror att jag har gjort ett misstag, säger Appleby.

ANNONS EXTERN LÄNK

Tror du att du haft Covid-19? Beställ antikroppstest enkelt här.

Werlabs

Publisert:

LÄS VIDARE

Klubbarna på Rhodos räknar med anstormning av unga

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Texas

Coronaviruset

Covid-19