Hon tar strid mot islamofober– med ett leende på läpparna

avNicole Gustafsson

Utanför en muslimsk konferens i Washington DC samlades personer för att demonstrera mot islam.

Shaymaa Ismaa’eel beslutade sig för att möta protestanternas hat med vänlighet.

– Jag ville att de skulle se leendet på mina läppar och se hur glad jag är över att vara muslimsk kvinna, säger Shaymaa.

Shaymaa Ismaa’eel, 24 år, möttes av en stor grupp av demonstranter med plakat i händerna när hon skulle besöka ett muslimskt konvent i Washington DC.

Till amerikansk press berättar Shaymaa att den arga gruppen som samlats utanför konventet skrek slagord och ropade saker som ”dra åt helvete” åt henne och hennes vänner.

Efter att ha passerat demonstranterna under flera dagar bestämde sig Shaymaa sig slutligen för att göra något. Istället för att möta hat med hat så valde Shaymaa att bemöta protestanterna med ett leende.

– Jag ville verkligen bekämpa deras hat med vänlighet, säger Shaymaa till CNN.

Shaymaa: Vill att människor ska våga älska islam

Shaymaa delade bilden på henne och islamofober på sina sociala medier. Det dröjde inte länge förrän flera tusentals person började gilla och kommentera hennes bild.

Dessutom har andra personer inspirerats av Shaymaa och med ett leende mött andra islam-motståndare och delat det på sina sociala medier. Nu hyllas hennes agerande världen över.

Shaymaa Ismaa’eel säger att hon är chockad över all respons hon fått, men tacksam att världen fått upp ögonen för hatet som riktas mot muslimer.

– Jag vill att muslimska barn ska veta att vi fortfarande kan älska vår religion, oavsett vilka som hatar den, säger Shaymaa till The Gaurdian.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Islam

Islamofobi