Sommarvärdar 2019

En småtrevlig bagatell - med ett undantag

Av: 

Wolfgang Hansson

Skådespelaren Adam Pålsson.
Skådespelaren Adam Pålsson.

NYHETER

Bortsett från en ömsint berättelse om hans vänskap med den dödssjuke Rikard Wolff så är Adam Pålssons Sommar en småtrevlig bagatell. Perfekt för hängmattan.

Men som skådespelare vet han att utnyttja dramaturgin för att skapa spänning.

Han inleder dramatiskt med en scen från inspelningen av thrillerserien "Innan vi dör". En scen där han går genom en del av centrala Stockholm med ett draget vapen.

Filmteamet har fixat tillstånd men ändå dyker plötsligt flera polisbilar upp och ut väller adrenalinstinna konstaplar med dragna vapen.

Adam Pålsson slutar berätta när han ligger på mage med ansiktet mot asfalten och händer bakom ryggen i handfängsel. Den som vill veta hur det går måste lyssna klart på nästan hela programmet.

Istället övergår han till att berätta om sin uppväxt och drömmen om att bli skådespelare.

Allt med en smittande ungdomlig energi, humor och ett försök till självdistans.

Kanske är det symtomatiskt att Pålsson, som är den andra skådespelaren att sommarprata denna vecka också är den andre att tydligt använda sig av humor.

När han får utslag på sin penis efter en helg i Amsterdam med flickvännen misstänker hon att han fått en könssjukdom. Han sätter sig i det fullpackade väntrummet på en klinik med kepsen djupt neddragen. Redan igenkänd överallt.

Tre sköterskor, varav några nickar igenkännande, turas om att titta på utslagen men enas om att det nog handlar om en allergisk reaktion.

– Det är inte alltid roligt att vara känd för allmänheten, förklarar Pålsson och avråder i nästa stund för att använda konstiga glidmedel inköpta i den holländska huvudstadens sexbutiker.

Första gången han nämner honom är det bara med förnamnet Rikard. Skryt eller dramaturgisk effekt?

Wolff har fått upp ögonen för den unge mannen och blir ett stöd i karriären. Han följer alla Pålssons filmer, föreställningar och tv-serier. Men vänskapen blir alldeles för kort. Under ett besök på sjukhuset där Wolff måste sova inser Pålsson att det förmodligen är sista gången han ser Rikard i livet.

Och så blir det.

ANNONS

25% rabatt på baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger!

Extern länk från Ellos

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är sommarpratarna 2019

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommarvärdar 2019

Sommar i P1

Adam Pålsson

Rikard Wolff

Könssjukdomar