Mejla

Andreas Hansson

Kladdiga händer och power i Molly Sandéns ”Sommar i P1”

Molly Sandén: Från poptjej till powerkvinna – med erfarenhet i bagaget

NYHETER

Molly Sandén har vuxit upp till powerkvinna.

Och försökt radera sitt förflutna.

Men i ”Sommar i P1” öppnar hon lådorna med det gamla för att förstå nuet.

Jag, ett fan av billig plastpop, ramlar ibland över Molly Sandéns Bert Karlsson-album från förr. De har en sällsam förmåga att ge mig kraft i löparstegen.

Dagens Molly Sandén är, som ingen kunnat missa, en helt annan. Musikaliskt finslipad och kreddig. En stark och sårbar kvinna som på två hyllade album styrt om hela sin image. Instagramkontot rensades, men som hon själv säger: det gamla finns kvar.

Kladdiga händer

Det blir lite Gardellskt. Ofta på pricken, ibland så melodramatiskt att det förslår, vilket i och för sig passar mig. Hon är vid de 30 då man flyttat runt, kanske 20 gånger i sitt liv som jag, och testat flera olika versioner av sig själv. Olika relationer. Frisyrer. Städer. Spåren av Mollys gamla liv ligger i flyttlådor i ett förråd.

Lejonparten är dock en MeToo-uppgörelse med musikbranschen, där man börjar med att åka runt i Sveriges gallerior med Bert Karlsson och får kundvagnar med varor i stället för lön. Där ormar till män lurar i varenda turnébuss och kontor med kladdiga händer och vill ”turnémysa”. Molly Sandén finner sig själv be om ursäkt när män tafsat på henne. Den som bråkar får kanske inte fler gig.

”da Vincikoden”-flykt

Förhoppningsvis har MeToo inneburit en ändring på detta, i alla fall slipper Molly Sandén i dag tafsande händer. Förhoppningsvis gäller det också framtida stjärnskott.

När Sandén drar till LA lurar där fler unkna musikgubbar, hon tvingas till och med ”da Vincikoden”-fly från Scientologernas katakomber.

En hjärtskärande tid med Avicii lär henne att popularitet, miljoner, hotellsviter och gratisprylar spelar noll roll om man inte vill leva längre.

De namnkunniga exen lämnas utanför pratet. Queen Molly Sandén fyller spotlighten förtjänstfullt på egen hand.

 

”Sommar i P1” med Molly Sandén sänds i P1 kl 13.00 och finns nu på Sveriges radios hemsida.

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Av: 

Andreas Hansson

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är sommarpratarna 2019

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommarvärdar 2019

Sommar i P1

Molly Sandén