Nu förbjuds ”sex-emojis” hos sociala medie-jättarna

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:

Postar du en äggplanta bredvid en persika eller vattenmelon kan du bli avstängd från Facebook och Instagram.

Emojisarna kan nämligen anspela på sex och sexuella tjänster, något sociala medie-jättarna inte vill ha på sina plattformar.

Att kombinera grönsaker och frukter kan verka harmlöst. Men emojisarna kan anspela på sex och sexuella tjänster – något Facebook och Instagram nu förbjuder på sina plattformar.

Redan i juli så uppdaterade Facebook och Instagram sina regler. I de nya riktlinjerna innefattas även emojis och användningen av dem. Speciellt emojis som kan anspela på sexuell uppmaning, något som New York Post rapporterat om.

Så vilka emojis kan anspela på sex? Det är något som Facebook och Instagram inte har tydliggjort i sina riktlinjer. Men tidningen ger exempel på hur en äggplanta i kombination med en persika kan anspela på sexuell uppmaning.

”Innehåll kan bli borttaget från Facebook och Instagram”

En talesperson för Instagram påpekar att det kommer göras en helhetsbedömning av inlägg som rapporteras som stötande på plattformarna.

– Innehåll kan bli borttaget från Facebook och Instagram om det innehåller emojis som anspelar på sex i samband med en direkt eller indirekt fråga om nakna bilder, sex eller att man vill sex-chatta, säger Instagram till tidningen.

De nya riktlinjerna ska underlätta för anmälningar av inlägg som använder sig emojis beskrivet på sättet ovan.

Det är sedan tidigare redan förbjudet att posta inlägg med syfte att annonsera eller efterfråga sexuella tjänster på plattformarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE