Äldre blind kvinna lurades av bedragare i sitt hem

avJasmin Lindberg

En bedragare plingade på hos en 85-årig blind kvinna.

Han var bekant till hennes barnbarn som behövde pengar.

– Vi misstänker att han sedan tog kvinnans nycklar och kontanter innan han lämnade bostaden, säger Lars-Göran Rehn på polisen till Mitt i.

Foto: Johanna Norin/TT / TT NYHETSBYRÅN
Genrebild.

Vid 15-tiden under måndagen plingade det på hos en 85-åriga kvinna på i Handen söder om Stockholm. När hon öppnade dörren möttes hon av en obekant man som påstod sig känna kvinnans barnbarn.

Mannen ska ha förklarat att barnbarnet var i behov av pengar och bad om att få ett fem siffrigt belopp från kvinnan, något som Mitt i var först med att rapportera om.

– Kvinnan erbjöd sig att gå till en bankomat och ta ut pengar, men mannen ska ha tyckt att allt gått för långsamt och avbrutit det, berättar Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen till Mitt i.

Nycklarna och kontanter saknades

Strax efter att bedragaren varit hos 85-åringen hälsade kvinnans dotter på. När dottern kom till platsen saknades det både bostadsnycklar och kontanter som den äldre kvinna haft, förklarar polisen till lokaltidningen.

Polisen utreder nu det hänsynslösa åldringsbrottet. Enligt dem har liknande åldringsbrott skett på andra delar av Stockholm den senaste tiden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bedrägeri

Handen

Kontanter

Stockholm