Elever anklagas för djurplågeri och kränkningar

”De har kissat på igelkottar och sparkat på katter”

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:

Bråk, kränkningar och djurplågeri har förekommit bland elever på låg- och mellanstadieskolor i Motala. Rektorerna har nu skickat ut brev till föräldrarna och uppmanar de att kontrollera vad barnen gör efter skolan.

– De barn som gör eller ser det här behöver stöd och hjälp, säger rektorn Kristina Berry till MVT.se

Det är rektorerna på låg- och mellanstadieskolorna Bergvallaskolan och Dansäterskolan i Motala som har larmat efter att de har fått in oroande uppgifter. De har nu skickat ut brev till alla vårdnadshavare. I brevet skriver de att det efter skoltid bildats olika samlingsplatser runt om i byn som har lett till bekymmer, något MVT.se tidigare rapporterat om.

1 av 2 | Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Bland annat är det tjafs och bråk mellan elever som har förekommit. Flera ska ha blivit fotograferade och kränkta på sociala medier. Även djur ska ha plågats och filmats.

– Vi får höra när de har kissat på igelkottar och sparkat på katter. De barn som gör eller ser det här behöver stöd och hjälp, säger Kristina Berry, rektor på Bergvallaskolan, till tidningen.

Uppmanar föräldrarna att kontrollera barnen

Informationen ska inte bygga på rykten utan det är barn som själva har blivit utsatta eller varit med när saker har hänt som har berättat, säger hon.

– Vi har också sett bildbevis och läst vad som har skrivits.

Nu vill rektorerna uppmana föräldrar att kontrollera vad deras barn gör på eftermiddagarna efter skolan. Skolorna kommer även att ha diskussionsgrupper och värdegrundsarbete med eleverna.

Publicerad: