Stor polisinsats efter misstänkt mord

Åtta personer frihetsberövade – greps av insatsstyrkan

En stor insats inleddes i Knivsta efter att en kropp hittats utomhus.

Polisen misstänker att personen mördats – och åtta personer sitter frihetsberövade.

– Vi har avsatt stora resurser, säger Tobias Ahlén på polisen.

Ett stort område i Knivsta spärrades av och stora polisresurser arbetade på platsen.

Polisen är dock väldigt fåordiga om insatsen men säger att man larmades om händelsen vid 11.30-tiden på lördagen.

– Polisen i Region Mitt utreder just nu ett allvarligt grovt våldsbrott och en förundersökning pågår. Förundersökningen är i ett tidigt stadie och just nu kommunicerar vi inte ut fler uppgifter, säger Tobias Ahlén, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Senare bekräftade polisen att en död person hittats utomhus och att en utredning om mord är inledd. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det ha funnits synliga skador på kroppen som legat i närheten av ett hus.

Enligt Aftonbladets källor greps och anhölls en kvinna en stund efter larmet. Senare på lördagseftermiddagen ska flera personer ha hämtats till förhör, enligt uppgifterna.

Flera av personerna togs in i samband med att insatsstyrkan slog till mot en lägenhet i Gävle.

På lördagskvällen bekräftade polisen att åtta personer frihetsberövats. Åklagarmyndigheten uppger att jouråklagare valt att anhålla fem av de misstänkta. Enligt Aftonbladets uppgifter är en av dem en kvinna.

– De är för närvarande misstänkta för mord men det kan komma att ändras, säger Karin Rosander på Åklagarmyndighetens presstjänst.

”Kroppen låg vid gräsmattan”

Ett vittne uppger för Aftonbladets team på plats att den döda personen hittades av privatpersoner som var ute med sin hund.

– De upptäckte den här kroppen som låg helt öppet i kanten av en gräsmatta, säger en person i närområdet.

Enligt Aftonbladets uppgifter har polisen klassat ärendet som en särskild händelse, vilket innebär att polisen bland annat kan få in extra resurser.

Aftonbladets utsände på plats vittnar om stora avspärrningar och säger att polisen vaktar alla infarter till området.

Kriminaltekniker genomförde även en brottsplatsundersökning under hela eftermiddagen och kvällen. Man uppgav också att fyndplatsen kommer vara avspärrad under natten. Enligt vittnen ska polisen också ha skickat upp en drönare under insatsen.

– Vi har avsatt stora resurser för det här, men jag vill inte gå in på några detaljer eller vilka utredningsåtgärder vi jobbar med just nu.

Mordoffrets anhöriga var på lördagskvällen inte underrättade.

Publisert: