Svårt besvara barnens alla coronafrågor

Av:  TT

När får jag träffa min morfar igen? Och blir det någon skolavslutning i år? Det var några av frågorna som dök upp när jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) svarade på barnens funderingar kring coronaviruset.

För några veckor sedan svarade statsminister Stefan Löfven (S) på frågor som barn hade skickat in till SVT:s Lilla Aktuellt.

På måndagen var det dags för jämställdhetsminister Åsa Lindhagen att försöka svara på sådant som barn funderar över när det gäller just coronaviruset.

– Barn har samma rätt att få information och svar på sina frågor precis som vuxna, sade Lindhagen på en pressträff.

Ministern, tillsammans med representanter från Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, MSB och Barnens rätt i samhället (Bris), fick svara på en hel del frågor, bland annat om man kommer få bada på badplatser i sommar och varför föräldrar kan jobba hemma, medan barn måste gå till skolan.

När får jag träffa min morfar igen? var en annan fråga som dök upp.

– Det går inte att svara på. Man får försöka träffas via Facetime och Skype och hålla kontakten. Det är jätteviktigt både för dig, men säkert även för din morfar, sade Sara Byfors från Folkhälsomyndigheten.

Och vad tyckte barnen om pressträffen med ministern? Fick frågorna några svar?

– Inte alla, till exempel när det här går över. För man vet ju inte det, sade Zara Bonawiede från SvD Junior till TT efter pressträffen.

Själv har hon funderat mycket kring om skolan kommer tvingas stänga och hur länge coronaviruset kommer att vara här. Pressträffen var därför ett bra tillfälle att kunna få svar på några av de frågorna.

– Det var bra, barn vill ju också veta mer om det här, sade Zara Bonawiede.

PODD Så funkar forskningen kring coronaviruset

Nyhetspodden Aftonbladet Daily intervjuar vetenskapsjournalisten Eva Bartonek Roxå om hur forskningen kring coronaviruset funkar.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE