Men... Vart tog Melania Trump vägen?

1 av 2
NYHETER

WASHINGTON. Det skulle bli hennes första uppdrag som First Lady sedan installationen.

Men Melania Trump dök aldrig upp för att välkomna japanska premiärministerfrun Akie Abe.

Melania Trump har varit i det närmaste osynlig sedan installationen av Donald Trump som USA:s 45:e president den 20 januari.

Fredagens statsbesök av premiärminister Shinzo Abe och hans fru Akie Abe skulle bli första tillfället för Melania Trump att agera som landets första dam.

Så sent som i torsdags kväll twittrade Vita husets presstalesman Sean Spicer att Melania och Donald Trump tillsammans skulle välkomna det japanska paret.

Att ta hand om det besökande statsöverhuvudets medföljande partner är en plikt som av tradition faller på First Lady.

Ger ingen förklaring

Men Akie Abe fick för första gången av de tre gånger hon besökt Washington klara sig på egen hand för Melania var inte på plats, vare sig vid besöket på Gallaudet University eller hos kommittén för Körsbärsblomsfestivalen vid japanska ambassaden.

Vid tidigare besök har Laura Bush respektive Michelle Obama tillbringat dagarna med Akie Abe.

Inte förrän sent på eftermiddagen dök Melania Trump upp i helikopter för att gå ombord på Air Force One som förde båda paren till Trumps Florida-residence Mar-a-Lago; ”Vinter-Vita huset”, enligt Donald Trump.

Ingen officiell förklaring har getts för detta ovanliga brott mot tradition och protokoll.

Har stämt brittisk tidning

Melania Trump är mitt uppe i en rättssak. Hon har stämt brittiska Daily Mail på 150 miljoner dollar för en falsk uppgift om att Melania Trump jobbat som eskort-flicka.

I stämningen skriver hennes advokater att Melania Trump har sitt livs chans att göra ”multi-million-dollar business” som en av världens mest kända och fotograferade kvinnor - något de hävdar spolierats av Daily Mails felaktiga uppgift.

Enligt stämningen planerade Melania Trump att lansera såväl kläder, skor, smycken och kosmetika.

Donald Trump och Shinzo Abe hade ett möte i Trump Tower bara tio dagar efter presidentvalet. Den gången deltog Ivanka Trump i hemlighet.

ARTIKELN HANDLAR OM