Trumps attack på McCain: Han försöker starta tredje världskrig

1 av 3 | Foto: NICHOLAS KAMM / AFP
Donald Trump går till motattack på Twitter.
NYHETER

Republikanska senatorerna John McCain och Lindsey Graham kritiserade Trumps flyktingstopp – då gick presidenten till motattack på Twitter.

– De har fel, och borde koncentrera sig på IS, illegal invandring och gränskontroll istället för att alltid försöka starta tredje världskriget, skriver Donald Trump.

Trumps resestopp kritiseras av tunga republikanska namn.

I ett gemensamt uttalande sågar senatorerna och före detta presidentkandidaterna John McCain och Lindsey Graham presidentens verkställande order.

”Efter förvirringen på våra flygplatser är det är uppenbart att president Trumps verkställande order inte var tillräckligt granskad”, skriver senatorerna.

McCain och Graham varnar för att den hastiga processen kan vara skadlig.

”Oavsett om det avsågs eller ej skickar ordern signaler om att USA inte vill att muslimer kommer in i landet. Därför fruktar vi att den här verkställande ordern gör mer för att öka rekryteringen av terrorister än att förbättra vår säkerhet”.

Svaret: ”Vill alltid starta tredje världskrig”

De hårda orden fick president Donald Trump att ta fram mobilen och uttrycka sig på Twitter.

”Det gemensamma uttalandet från föredetta presidentkandidaterna John McCain och Lindsey Graham är fel – de är sorgligt svaga om invandring. De båda borde koncentrera sig på IS, illegal invandring och gränskontroll istället för att alltid försöka starta tredje världskriget”, skriver Donald Trump.