Vittne: ”19-åringen säger att han har suttit i fängelse i Turkiet”

avStaffan Dickson, Johan Stambro

NYHETER

Den mordmisstänkte mannen bodde på flyktingboendet som den mordmisstänkta 42-åriga kvinnan drev.

På samma boende arbetade Bashir som säger att mannen berättat att han suttit i fängelse i Turkiet för ett knivdåd.

När 42-åringen fick veta det såg hon en möjlighet att använda mannen till att utföra våldsdåd åt henne, säger Bashir till Aftonbladet TV.

Foto: Andreas Bardell
Den 42-åriga kvinnan och hennes 19-årige pojkvän.

Sedan i början av september sitter den 42-åriga kvinnan och hennes 19-årige pojkvän häktade på sannolika skäl misstänka för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar. Pojkvännen har nu erkänt att han dödade kvinnans pappa och knivskar hennes mamma i början av augusti. Kvinnan nekar fortfarande till mordet och mordförsöket i föräldrarnas sommarstuga utanför Arboga.

”Fängslad i flera år”

Aftonbladet TV:s reporter Johan Stambro har träffat Bashir som kom till Sverige från Afghanistan för åtta år sedan. I slutet av 2015 började han jobba för den 42-åriga mordmisstänkta kvinnans företag – ett flyktingboende där den mordmisstänkte 19-åringen bodde.

Bashir säger att mannen berättat att han är född i Iran och kommit till Sverige via Turkiet. Enligt Bashir har mannen sagt att han suttit i fängelse i Turkiet i flera år efter att ha dömts för en knivskärning.

”Fokuserade på hans bakgrund”

– Han har berättat att det var ett bröllop där två släktingar började bråka med varandra. Han säger att han försvarade när någon attackerade honom och då satte han kniven i någons rygg, säger Bashir.

Hur reagerade den 42-åriga kvinnan på de uppgifterna?

– Hon fokuserade ofta på hans bakgrund: Vad gjorde han i Turkiet? Hur länge var han i fängelse? Varför? Hur gammal var han när han fick straffet? När kom han ut från fängelset?

Bashir säger att den 42-åriga kvinnan såg en möjlighet att använda 19-åringen till att utföra våldsdåd åt henne.

– Det är klart.

Aftonbladet har inte kunnat kontrollera uppgifterna om ett knivdåd i Turkiet.

ARTIKELN HANDLAR OM