33-åring häktad för gängrelaterat mord

Av: Björn Barr

Publicerad:
Foto: David Hårseth

En 33-årig man häktades i dag misstänkt för mordet på en 32-årig gängledare i Skiftinge i slutet på augusti.

Under häktningsförhandlingen blev det våldsamt utanför säkerhetssalen.

När häktningsförhandlingen mot den mordmisstänkte 33-åringen inleddes i säkerhetssalen i Nyköpings tingsrätt i morse begärde rätten att processen skulle ske bakom stängda dörrar. Innan det hann dock 33-åringen, genom sin advokat, förklara att han nekade till åklagarens brottsmisstankar, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Bankade på rutan

Ett tjugotal tungt beväpnade poliser bevakade tingsrätten då mordet ses som gängrelaterat. Och knappt hade dörrarna stängts innan en av besökarna började banka på säkerhetsglaset till rättegångssalen. En annan av besökarna avvisades av polisen och förbjöds tillträde till tingsrätten.

– Det är just på grund av kopplingen till grovt kriminella gängmiljöer som vi beslutade om en viss bevakning runt tingsrätten. Man vet aldrig om någon kan ha bestämt sig för att försöka göra något i samband med förhandlingarna, säger Sörmlandspolisens presstalesman Fredrik Wallén till Eskilstuna-Kuriren.

Häktas för mord

När dörrarna öppnades igen läste rätten upp sitt beslut. 33-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för mord på 32-åringen. 33-åringens advokat Dick Levinson var missnöjd med att rätten köpte åklagarens bevisning.

–  Åklagaren åberopar muntliga utsagor som jag skulle kalla indicier. Det handlar om närvaro nära brottsplatsen, vilket min klient har tillstått, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

19-åring släpptes

En 19-årig man som misstänks för medhjälp till mord på 32-åringen släpptes dock efter häktningsförhandlingen. Bevisen ansågs inte vara tillräckliga för att hålla honom häktad.

Publicerad: