Två skadade i skolskjutning i USA

NYHETER

Skytten död och två andra skolelever skadade

1 av 9

En skolelev är död och två skadade i en skottlossning på Arapahoe High School i orten Centennial i Colorado i USA.

Skoleleven ska ha skjutit åtminstone en annan skolelev och sedan skjutit sig själv, enligt CBS Local.

Skottlossningen inträffar nästan exakt ett år efter skolmassakern i Newtown, där 20 elever och sex vuxna sköts ihjäl.

Enligt flera amerikanska medier har en skolelev sökt efter en specifik lärare. När han inte fått tag på läraren har han i stället skjutit åtminstone en skolelev och sedan sig själv vid 20.30-tiden i kväll. Eleven som sköts ska ha konfronterat skytten då han letade efter läraren, enligt polisen. Skolskytten dog och en den andra eleven är allvarligt skadad, enligt CBS Local.

Ytterligare en skolelev är skadad men det är osäkert om den eleven skadats av skottlossningen. Alla skolor i staden har stängts tillsvidare, enligt lokala medier.

Tre eller fyra skott

Enligt skolelever har de hört tre skott inuti skolan medan de själva suttit i klassrummet, skriver Lindsey Sablan, reporter på lokala Denver Channel, på Twitter. Andra pratar om att de har hört tre eller fyra skott.

– Jag hörde ett skott. Sedan hörde jag tre till och hörde en dörr som slogs upp. Jag tror att jag hörde en man springa, säger ett ögonvittne till CBS Local.

Skolan har över 2000 elever. På tv-bilder från CBS-Local syns hur hundratals skolbarn evakueras ur skolan samtidigt som föräldrar, som har skyndat dit, tar emot dem. Alla skolbarn kroppsvisiteras av kravallutrustad polis på en idrottsplats utanför skolan.

Vid 22-tiden meddelar polisen att skolskytten har skjutit sig själv inne i skolan.

– Vi vet att den misstänkte var en elev på skolan. Vi vet vem han är och och har varit i kontakt med hans familj, säger Grayson Robinson, sheriff i Arapahoe, på en presskonferens vid 22-tiden.

Efter skjutningen letade kravallutrustad polis i skolan för att försäkra sig om att det inte fanns flera gärningsmän. Senare på kvällen konstaterade de att skytten troligtvis agerat ensam. I skolan hittades utöver den skjutna skytten också en misstänkt molotov cocktail, enligt AP.