Blir misshandlad i tunnelbanan

NYHETER

Orsak: Hade ett AIK-emblem på väskan

Den 16-årige killen skulle hem från träningen då han helt oprovocerat blev påhoppad av en man.

Orsaken: Han hade ett AIK-emblem på väskan.

– Vi har nått vägs ände, nu behöver vi allmänhetens hjälp att identifiera mannen, säger Towe Hägg, inspektör på polisen i Stockholms län.

Klockan är strax efter fem på kvällen den 13 september i år.

Den 16-årige killen står på rullbandet som leder honom till perrongen på Fridhemsplans tunnelbanestation i Stockholm då han plötsligt blir påhoppad av en för honom helt okänd person.

– Mannen tilltalar målsägande med orden att "AIK suger". Han frågar då tillbaka: "är du arg?" Då får han motta flera slag i ansiktet och sparkar mot kroppen, säger Towe Hägg, inspektör på polisen i Stockholms län.

Allmänhetens hjälp

När den 16-årige killen hunnit ner till perrongen kommer gärningsmannen ifatt honom igen och försöker ge sig på honom ännu en gång, men nu lyckas 16-åringen knuffa bort honom.

Mannen måttar ett sista slag mot 16-åringen innan han försvinner från platsen.

Polisen har fyra månader efter misshandel fortfarande inte lyckats knäcka identiteten på gärningsmannen som gav sig på den unge mannen.

"Vägs ände"

Därför vänder de sig nu till allmänheten med övervakningskamerabilder som visar misshandeln och mannen som misstänks för den.

– Vi har nått vägs ände. Bilderna har skickats runt internt och även supporterpolisen har tittat på dem utan att känna igen mannen. Nu behöver vi allmänhetens hjälp att identifiera honom. Utan hans identitet kommer ärendet att arkiveras, säger Hägg.

I fjol anmäldes över 87 000 fall av misshandel runt om i Sverige. Men bara cirka 16 procent klaras upp.

Hur viktigt är det att gärningsmannen lagförs?

–  För målsägande är det jätteviktigt att det här blir löst. Och även för oss är det viktigt att det får ett avslut och att vi visar att vi gjort allt vi kan för att lösa detta, säger Towe Hägg.

Känner du igen mannen på bilderna – eller vet mer om händelsen – kontakta polisen på 114 14.

Se mer om fallet i Brottscentralen på aftonbladet.se i kväll klockan 19:00