Manifestationen i Kärrtorp flyttas

avBjörn Barr

1 av 2 | Foto: Runt 3000 slöt upp i Göteborg för att demonstrera mot rasism och nazism.

Fler än 14 000 har anmält intresse för söndagens aktion mot rasism i Kärrtorp.

Nu måste manifestationen flyttas till Kärrtorps IP för att alla ska få plats.

Samtidigt samlas folk i hela landet för att visa sin avsky för rasism och främlingsfientlighet.

I söndags attackerades en antirasistisk manifestation i Kärrtorp av ett trettiotal nazister från Svenska Motståndsrörelsen (SMR). Flera personer skadades i samband med bråket och 26 personer med kopplingar till SMR anhölls misstänka för våldsamt upplopp. Trots attacken bestämde sig Nätverket Linje 17 som stod bakom manifestationen att göra ett nytt försök.
Och intresset för att närvara vid söndagens manifestation har vuxit i takt med mediernas bevakning.

Över 14 000 anmälda

I skrivande stund är över 14 000 personer anmälda på Facebook – alldeles för många för att få plats på Kärrtorpsplan. Nu flyttas söndagens manifestation.

– Vi kommer att samlas på Kärrtorpsplan, alltså torget. Sedan kommer vi att gå till Kärrtorps IP och där kommer själva arrangemanget att vara, säger Ammar Khorshed, presskontakt för Nätverket linje 17 som står bakom arrangemanget, till TT.

Fackeltåg i Göteborg

Under dagen har flera andra stödmanifestationer hållits runt om i landet. I Göteborg tågade omkring 3 000 personer i ett fackeltåg mot rasism och för medmänsklighet. Tåget gick lugnt till och inga incidenter rapporterades.

– En mycket värdig och fin manifestation. Man blir lite rörd när man ser det, säger Björ Blixter, polisens presstalesman till TT.

Dessutom tågade ett hundratal personer i Uppsala under samma paroll. Under de kommande dagarna hålls liknande manifestationer i fjorton andra städer.

ARTIKELN HANDLAR OM