Göteborgs önskan – en stor landskamp

NYHETER

Mötet med USA är Blågults enda match på Ullevi i år – många stjärnor fattas

Foto: När Sverige mötte Finland på Ullevi 2006 var besvikelsen över att Zlatan inte spelade stor. Den här gången är det Fredrik Ljungberg och Tobias Linderoth som fattas i laget.

Ljungberg och Linderoth saknas när fotbollslandslaget i dag landar i Göteborg. Trots det hoppas man på 25 000 åskådare mot USA – och att äntligen få en viktig match till stan.

– Vi vill få hit kvalmatchen mot Lettland i höst, säger Ullevis arenachef Anders Albertsson.

Till träningslandskampen mot USA, genrep inför EM-kvalet mot Danmark, ville Lars Lagerbäck mönstra starkast tänkbara lag.

Men i går lämnade trion Fredrik Ljungberg (ljumskskadad), Tobias Linderoth (knä) och Rade Prica (vad) återbud. Beslut om att kalla in eventuella ersättare fattar Lagerbäck under dagen.

25 000 åskådare

För biljettförsäljningen, hittills lite drygt 15 000 sålda, kan dock återbuden påverka negativt.

– Att Ljungberg skulle tacka nej var väntat, men vi hoppas att Zlatan, Elmander och gänget kan spela. Vi siktar på 25 000 åskådare, säger Anders Albertsson.

USA-matchen är den enda klara landskamp som spelas på Ullevi i år. Tidigare år har missnöje yttrats över att Göteborg inte får några tunga landskamper, de senaste tävlingsmatcherna har varit mot Liechtenstein och Malta.

– Generellt hamnar fler landskamper på Råsunda eftersom förbundet äger arenan. Samtidigt kan vi ta in mer folk här, och vi har också en mycket bra gräsmatta nu. Så efter sportsliga förutsättningar är det nog hugget som stucket, säger Anders Albertsson.

Kvalmatch 8 september

Från Got Events sida har man dock inga planer på en mer intensiv kampanj för att få matcher till Göteborg.

– Vårt förhållande till Fotbollförbundet bygger på samverkan och dialog, men vi vill så klart visa att vi kan arrangera bra matcher här.

Göteborg kunde fått just kvalmatchen mot Danmark den 8 september.

– Men det krockade med Finnkampen som är samma helg. Nu hoppas vi på den sista EM-kvalmatchen, mot Lettland. Förbundet avgör

i september var den ska spelas, säger Anders Albertsson.