En man anhållen för kvinnoöverfall i Västerås

NYHETER

Västerås

En man anhölls under lördagen i Västerås misstänkt för ett kvinnoöverfall i slutet av augusti.

- Vi ska självklart titta på om han kan ha någon koppling till de andra anmälda övergreppen i Västerås, säger polisens förundersökningsledare Peter Eriksson.

Mannen som är mellan 25 och 30 år greps under lördagseftermiddagen efter en tids spaning.

- Vi har haft koll på den här personen under en tid nu, vi har tidigare bara inte vetat exakt var han har varit, säger Peter Eriksson.

Mannen ska natten mot den 19 augusti ha cyklat på en 22-årig kvinna bakifrån, sagt grova ord till henne och sedan cyklat vidare, uppger Vestmanlands läns tidningars nätupplaga. Han är nu anhållen misstänkt för sexuellt ofredande.

Under sensommaren och hösten har ett 15-tal övergrepp mot kvinnor anmälts i Västeråsområdet. I flera av fallen har förövaren använt sig av cykel. Polisen i Västerås tror att det totalt kan röra sig om tre till fem olika gärningsmän. Det senaste överfallet skedde natten till lördag då en man överföll en 34-årig kvinna. Övergreppet stoppades av några taxichaufförer som jagade bort mannen som försvann på cykel. Polisen i Västerås tror inte att den nu anhållne mannen har några kopplingar till lördagsnattens övergrepp.

Tidigare artiklar:

TT