De krigar i stan – med frukt

NYHETER

Ladda bananen! Det pågår ett krig där ute

Foto: May the fruit be with you Huddingeklanen The Hand är på jakt efter fler motståndare i city. Fruktkrigarna från vänster: Niklas, 18, Jenny, 17, Daniel, 19, Gus, 19, och Boris, 19.

Den här månaden pågår ett krig på Stockholms gator. Olika lag kämpar för att förgöra varandra.

Med vapen i form av frukt ska de vinna över sina motståndare.

Föreställ dig en ganska avancerad vidareutveckling av burken (eller kurragömma) och lägg på några vapen i form av frukt. Då får du en idé om vad Deathgame är för något. Just nu pågår en 30 dagar lång spelomgång där det gäller att bli kvar så länge som möjligt.

– Det är som en sport. Det gäller att ligga steget före, ha en bra taktik och att utvecklas, säger deltagaren Niklas.

Krigar tre dagar i veckan

Han är medlem i ett av lagen, klanen The Hand från Huddinge. Deathgame har totalt 796 medlemmar i Stockholm och omkring 3 500 i hela landet. Deltagarna känner igen varandra genom foton på hemsidan.

Medlemmarna i The Hand ägnar ungefär tre dagar i veckan åt sitt krigande. Eftersom det är förbjudet att söka upp någon på arbetsplatsen eller i skolan så händer mycket på kvällstid.

– Vi planerar mycket och försöker lista ut var vi kan hitta våra motståndare. En gång tog vi reda på var en kille repade med sitt band och besegrade honom där, säger Gus Steffen, en annan medlem i The Hand.

Måste hela tiden ha koll

Under spelomgångarna pågår kampen dygnet runt och de medverkande måste alltid hålla koll på att ingen motståndare smyger sig på dem. Då är de ute ur leken och får inte vara med och spela mer.

– Det hela bygger på att man är ärlig och följer reglerna, säger Niklas.

Själva besegrandet går ut på att den som blivit hittad får en frukt riktad mot sig av sin motståndare. Och sen är det kört. ”Pang, du är död”.

Frukt-krigarnas vapenförråd

Jessica Balksjö