Misshandlad till döds - för en hunds skull

Publicerad:
Uppdaterad:

Kodjo, 16, slogs brutalt ihjäl av ungdomsgäng i London

Kodjo Yenga, 16, dog i armarna på sin flickvän.

Han misshandlades brutalt till döds av ett ungdomsgäng som ville åt hans hund.

– Döda honom! Döda honom! skrek tonårstjejerna som hejade på.

Den före detta gymnasisten Kodjo Yenga och hans flickvän Cookie, 15, var ute och rastade Staffordshire-bullterriern Zeeka i Londonstadsdelen Hammersmith Grove när gänget på runt tio unga personer gick till attack.

Beväpnade med stänger och påkar prejade de Kodjos väg. Sedan började misshandeln med knivar, hammare och slagträn och enligt några vittnen användes även hundar som vapen.

– Det stod tre flickor intill som skrek: "Döda honom, döda honom!" säger vittnet, butiksarbetaren Minaxi Patel, enligt tidningen The Mirror.

– Det var som en lynchmobb, säger ett annat vittne.

Hotad och trakasserad

Målet för attacken ska Kodjos hund ha varit.

– De här killarna ville åt hans hund. De gillar att skryta om sina djur och fostrar dem till att slåss. De har hotat och trakasserat honom i veckor nu, säger en person som fanns i närheten enligt The Mirror.

– Alla var yngre än han. Men det var så mycket hat. En vevade med en enorm kniv. En av dem var en välkänd gängmedlem. Alla bar skoluniform, fortsätter vittnet.

Gärningsmännen lämnade den svårt sargade Kodjo Yenga i en blodpöl på marken. Han hade fått hugg mot hjärta och ben.

– Jag lade hans huvud i mitt knä och vaggade honom och sa ”Snälla dö inte. Jag behöver dig”, säger Kodjos flickvän Cookie.

Tände ljus

Kodjo fördes till Charing Cross-sjukhuset där han avled 18.15, lokal tid.

I går strömmade vänner till platsen för den brutala misshandeln med blommor och tände ljus.

– Kodjo var en vänlig kille som älskade skolan och han var trevlig mot alla han mötte. Han ville aldrig ha bråk. Han var ambitiös och ville lyckas, säger en av vännerna, enligt The Mirror.

Sju personer har hittills förhörts av polis om misshandeln. De yngsta av dem var 13 år. Kodjo Yenga blev det fjärde unga offret för våldets London på kort tid.

Johanna Melén

Publicerad: