Polisen: Det kan vara samme man

NYHETER

Överfölls bakifrån av en okänd man.

En 17-årig flicka överfölls och våldtogs i centrala Örebro natten till söndagen.

Troligen handlar det om samme gärningsman som för tre veckor sedan våldtog en 23-årig kvinna i Karlaparken.

Foto: Polisens fantombild.

- Vi arbetar efter hypotesen att det rör sig om samme man eftersom det finns likheter i set signalement som flickorna lämnat. Dessutom skedde våldtäkterna bara 100 meter från varandra, säger Torbjörn Carlson vid Örebropolisen till aftonbladet.se.

Den 17-åriga flickan chockades svårt och har hittills bara kunnat lämna knapphändiga uppgifter om vad som hände.

Hon har berättat att hon gick genom en gång och cykeltunnel, och när hon kom upp "på andra sidan" hoppade en man på henne bakifrån och våldtog henne.

- Hon är fortfarande chockad, så vi är inte säkra på om hon våldtogs i tunneln eller i Karl Johans Park, som ligger där tunneln tar slut. Troligen var det i parken eftersom det var där hon hittades av ambulanspersonalen, säger vakthavande befäl vid Örebropolisen till aftonbladet.se.

Kvinnan blev inte allvarligt fysiskt skadad vid överfallet. Hon fördes till sjukhus för undersökning.

Nu letar polisen efter spår efter gärningsmannen i parken och i tunneln. Flickan har kunnat lämna ett vagt signalement, och mycket tyder på att det handlar om samma gärningsman som för tre veckor sedan våldtog en 23-årig kvinna i en Karlaparken i staden.

- Båda kvinnor talar om en lång, gänglig man med mörkt hår, bruna ögon och markerad skäggstubb. Klädsel har vi bara vaga uppgifter om, säger Torbjörn Carlson.

Utredarna har också kontaktat polisen i Västerås, för att se om det kan vara den så kallade cykelmannen som misstänks ha försökt våldta och i ett fall våldtagit kvinnor i staden. Men där verkar signalementen stämma.

Karin Thurfjell