Ett skepp kommer lastat - med vin

Foto: Ett minne blott? Med en vinprenumeration slipper du att gå till Systembolaget.
NYHETER

Hallå där Mark Majzner, 41, vd och grundare av Antipodes Premium Wines, som erbjuder en prenumeration på vin som inte finns på Systemet.

Foto: Mark Majzner, vd och grundare av Antipodes Premium Wines, njuter ett glas rött.

– Man väljer mellan två erbjudande som kostar 1 200 kronor eller 1 440 kronor per box. Sedan om man vill mixa rött och vitt, eller bara ha rött vin och om man vill ha leverens fyra eller sex gånger per år. Vinerna levereras hem, dag- eller kvällstid, om man bor i Stockholm eller Göteborg med omnejd. Annars skickas de till ett postombud. Skatter, moms och tull är inkluderat.

Kan man välja viner själv eller är man helt i händerna på er smak?

– I mars kommer det att finnas mer möjligheter att välja själv. Då kan man också prenumerera på öl och saké, eller bara köpa när man vill. Är man missnöjd med ett vin är det bara att höra av sig så

skickar vi ett annat.

Hur väljer ni ut vinerna?

– Vi har kontakt med agenter runtom i världen som hittar guldkornen och skickar dem till vårt blindtest med sommelierer och kockar. Vinerna kommer från hela världen – Australien, Nya Zeeland, Spanien, Frankrike och Italien.

Hur stort är intresset?

– Mycket stort! Vi är redan Sveriges största vinklubb med 18 000 medlemmar och intresset växer genom mun till mun-metoden.

Johanna Hillgren

Läs mer