Brittiska hovet i utpressningshärva

NYHETER

Två män ville ha 50.000 pund för sexvideo med brittisk kunglighet - greps

Foto: VÄGRAR KOMMENTERA. Det är knäpptyst från hovet och Buckingham Palace efter avslöjandet idag att en medlem av kungahuset varit utsatt för utpressning. Två män har gripits, enligt uppgift efter att de försökt sälja en video som påstods innehålla avslöjanden om både sex och knark.

Utpresserna påstod att de filmat när en medlem i kungahuset fått oralsex.

Dessutom påstods kungligheten ha försett en anställd vid hovet med kokain.

Utpresserna greps på ett lyxhotell i London, där de skulle byta sexfilmen mot 50.000 pund.

Det var den 2 augusti i år som en medlem av den brittiska kungafamiljen via telefon fick ett erbjudande att köpa en video med mycket komprometterande uppgifter om sex och narkotika, skriver den tunga brittiska morgontidningen The Times.

Vem som varit måltavla för utpressningen kan enligt tidningen inte avslöjas av juridiska skäl. Buckingham Palace har inte velat kommentera uppgifterna överhuvud taget.

Oralsex och kokain

Mannen som ringde presenterade sig bara med förnamn, men sa bland annat att man filmat hur en anställd vid hovet gav en person oralsex, och att personen var medlem av kungahuset.

Den anonyme mannen påstod också att man hade uppgifter om att en annan anställd hade kokain i ett kuvert märkt med ett personligt kungligt sigill.

Mannen i telefonen bad att kungligheten ifråga skulle höra av sig och lämnade ett mobilnummer, skiver tidningen.

Möte på lyxhotell

Fler samtal följde.

– Utpressarna ville ha 50.000 pund för videon, säger en källa vid säkerhetstjänsten i Whitehall till tidningen.

– En mycket centralt placerad tjänsteman och rådgivare till kungligheten föreslog då att man skulle be att få se filmen innan man betalade.

Den 11 september arrangerades ett möte med utpresserna i ett rum på lyxhotellet Hilton i Mayfair.

De två männen trodde att de skulle träffa en av kunglighetens förtrogna medarbetare.

Men hovet hade kontaktat Scotland Yard, som i hemlighet placerat en polis bland de kungligas anställda.

Mötet på hotellet slutade med att två män greps.

Männen som nu åtalats för utpressning nekar till brott och hävdar att de bara skojade, uppger The Times.

Döms i december

Scotland Yard tiger om vem som varit måltavla för utpressningen, men bekräftar gripandet i ett kort skriftligt uttalande:

”Två män, en 30-åring och en 40-åring, har förts inför domstolen i Westsminister den 13 september. Bägge anklagas för utpressning i ett fall.”

Alla övriga uppgifter, inklusive de misstänkta utpressernas identiteter och vad de försökte sälja, har hemligstämplats och allt som hittills avhandlats i domstol har skett inför helt stängda dörrar.

En huvudförhandling i domstsolen Old Bailey är utsatt till december, men få tror att det ens där kommer att bli mer klarhet i fallet.