Malmö

Explosion vid nattklubb i Malmö

avTT

1 av 3 | Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens bomb- och kriminaltekniker undersöker den söndersprängda entrén till en nattklubb på Stortorget i Malmö tidigt på måndagsmorgonen.

En kraftig explosion har inträffat vid en nattklubb vid Stortorget i Malmö. Fönsterrutor och nattklubbens entré krossades vid smällen.

Polisen fick larmet om en kraftig smäll på Stortorget i Malmö vid midnatt natten till måndag. Explosionen krossade flera rutor och entrén till nattklubben. Händelsen rubriceras av polisen som allmänfarlig ödeläggelse.

– Något har detonerat, frågan är bara vad och varför, det ska vi försöka ta reda på nu, sade Patric Fors vid polisen region Syd, till TT, strax efter att larmet kommit in.

Platsen spärrades av och flera patruller skickades dit. Efter att bombtruppen säkrat området kunde polisen genomföra en teknisk undersökning.

– Det finns en anledning att misstänka att man har använt något kraftigare än en fyrverkeripjäs vid Stortorget. Skadorna och omfattningen ger en liten inblick i vad som kan ha använts, säger Patric Fors till SVT Nyheter Skåne.

Förutom skadorna vid nattklubben har rutor på en fastighet mitt emot krossats. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada.

Tidigare under kvällen larmades polisen om en explosion i entrén till ett flerfamiljshus i stadsdelen Hyllie.

– I nuläget finns inget samband mellan explosionerna, säger Patric Fors.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö