Carl Philip och Sofia talar ut om bråket

NYHETER

Exklusiv intervju hos Aftonbladet

Prins Carl Philip och hans vänner attackerades utanför en klubb i Cannes.

Nu väljer han och flickvännen Sofia Hellqvist att exklusivt för Aftonbladet berätta vad som egentligen hände.

– Det har varit en emotionell och omtumlande upplevelse, och vi vill berätta för att undvika alla spekulationer, säger paret.

Middagen på en av Cannes mest exklusiva klubbar i fredags var tänkt att vara en trevlig kväll för de närmaste.

I stället slutade kvällen på Baoli i ett slagsmål som i går kablades ut över hela världen.

Vid tretiden på natten, när prinsen och hans Sofia lämnar klubben, dyker en man upp och attackerar prinsen.

Undvika spekulationer

Allt fångas på film och sedan i går har det spekulerats i vad som låg bakom attacken.

I dag kan Aftonbladet avslöja vad som egentligen hände – efter att ha fått en exklusiv intervju med prins Carl Philip och hans flickvän Sofia Hellqvist som valde att möta Aftonbladet.

Paret vill berätta om händelsen för att klargöra vad som hände på gatan utanför nattklubben och stoppa spekulationer. Och de är tydliga med att slaget som fångades på filmen är det första slaget och att det kom helt utan förvarning.

– Vi hade en trevlig kväll med nära och kära. När vi var på väg därifrån blev Carl Philip attackerad av några främmande män, säger Sofia.

Sofia och deras vänner går in i tumultet för att skydda Carl Philip som får slag i ansiktet av den för prinsen helt okände personen.

Vädjar om utrymme

Sofia och deras vänner får ta emot flera smällar innan de lyckas stoppa slagsmålet och kan ta sig ur den hotfulla situationen.

– Det har varit en emotionell och omtumlande situation. Vi mår efter omständigheterna bra, men det är en händelse som vi helst hanterar privat och vädjar därför om lite utrymme. Vi ber medier och andra att vi och våra vänner får lite lugn och ro i situationen, säger prinsen och Sofia till Aftonbladet.

Ingen anmälan gjord

För både prinsen och Sofia har den stora uppmärksamheten varit jobbig, framförallt eftersom deras vänner anklagats för att ligga bakom bråket.

– Vi har på flera håll fått höra att våra nära vänner ska ha varit involverade, och det vill vi verkligen understryka att så inte är fallet, säger paret.

– Jag vill framhäva mina goda vänners insats som gjorde att den här tråkiga situationen trots allt slutade ok, säger Carl Philip.

Nu ska de i lugn och ro bestämma sig för hur de ska gå vidare med händelsen, som utreds internt.

– Vi kommer att ta ställning till hur vi ska gå vidare med en eventuell rättsprocess. Det avgörs i veckan, säger hovets informationschef Bertil Ternert.