Nyheter

Rissallad med räkor, oliver och basilika

NYHETER

Insalata di riso con gamberetti

En god och lite ovanlig sallad.

– Den passar till middag varma sommarkvällar, då man vill äta något friskt, lät och gott, säger Paolo.

Ingredienser för fyra personer:

Gör så här:

1. Koka riset al dente i saltat vatten och spola hastigt av med kallt vatten ­ i ett durkslag. Låt rinna av och häll över i en salladsskål. Tillsätt olivoljan, rör om och låt svalna.

2. Koka salladsärtorna i en minut ­i lättsaltat vatten.

3. Skala räkorna, skär de soltorkade tomaterna i strimlor, skär gurkan ­ i tärningar och dela körsbärstomaterna­ i kvartar. Lägg alltsammans i skålen med ris, tillsätt salladsärtor och oliver.

4. Rör samman alla ingredienser till dressingen i en skål och häll den sedan över riset. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.

Ett lantbröd är gott till.

Självkylande öl snart verklighet

Överflödig inom kort.

Glöm kylklampar och klumpiga frysväskor: nu kommer burken som kyler sig själv. Med ett tryck på knappen i botten sänks temperaturen 15 grader på en kvart.

Systemet kallas Micro­cool och har testats av Nasa. Än så länge är det bara en amerikansk energi­dryck som säljs i den nya kylburken. Men två av världens största dryckestillverkare uppges vara intresserade av den nya tekniken. (Aftonbladet)

Lyxigare och onyttigare mat

Svenska kostvanor har förändrats dramatiskt. Vi äter lyxigare mat, men också mer onyttigt än för 30 år sedan. I fjol åt vi 15 kilo choklad och ­godis, vilket är en ­ökning med 53 procent sedan 1980. ­Däremot har konsumtionen av matfett minskat från 25 till 17 kilo per person och år. Totalt sett äter vi 11 procent fler kalorier dagligen än för 30 år sedan, enligt nya siffror från Jordbruksverket.

Ulrika Lidbo

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte höstens hetaste trender hos Åhléns – handla kläder här

Åhléns

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter