Nyheter

Juholt sågas av partivän – i sms

Av: 

Erik Nises

Anette Holmqvist

NYHETER

Statsvetare: Finns de som är kritiska

Håkan Juholt.
Håkan Juholt.

Partistyrelseledamoten Anders Johansson (S) totalsågar Håkan Juholt i ett sms.

Han dömer ut partiledarens insats i Ekots lördagsintervju med orden "så jävla illa".

– Det finns de som är väldigt kritiska, inte minst i Stockholm och den politiska eliten i Socialdemokratin, säger statsvetaren Stig-Björn Ljunggren.

Anders Johansson.

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt radiointervjuades i lördags. Men hans insats imponerade inte på Anders Johansson, kommunalråd i Sigtuna och ledamot av partistyrelsen. I ett sms som han skickade till flera partikamrater skrev Johansson "Det är så jävla illa" och "Detta bara på en 30-min-intervju. Jag tycker inte att detta är värdigt mitt fina parti och vet inte om jag vill vara en del av förfallet", uppger Expressen i dag.

”Bevis på tvivel”

Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren ser Anders Johanssons utspel som ett bevis på att det finns ett stort tvivel kring Håkan Juholts partiledarskap särskilt i Stockholms län och bland partieliten. Han tror dock inte att utspelet kommer att få några tydliga följder:

– Nej, det tror jag inte. Den effekt det möjligtvis får är att de som sagt att Juholt får knivar i ryggen i från Stockholms län nu får vatten på sin kvarn, säger Ljunggren.

På förlåt-turné

Klart är dock att Håkan Juholts problem ännu inte är över. Han reser fortfarande runt på sin förlåt mig-turné i landet samtidigt som partiet brottas med dåliga opinionssiffror.

Aftonbladet har sökt Anders Johansson, kommunalråd i Sigtuna, för en kommentar men utan resultat.

Håkan Juholt själv vill inte kommentera sms:et från partikamraten.

S-ledaren har en hektisk dag i dag. Klockan ett lunchar han med kungaparet på Slottet och i eftermiddag leder han ett partiarrangemang där personal och riksdagsledamöter deltar.

Alldeles nyss fick Aftonbladet en pratstund med flera riksdagsledamöter.

– Jag tänker inte kommentera partikamrater som beter sig omdömeslöst, säger Veronica Palm, riksdagsledamot (S), som är kritisk till Anders Johanssons utspel.

Detta är Anders Johanssons kritik:

Anders Johansson, kommunalråd i Sigtuna och ledamot av partistyrelsen (S) dömer ut Håkan Juholts insats i Ekots lördagsintervju. Han säger bland annat att det "är så jävla illa" och att "det är ett rent förfall i partiet" nu.
– Det kan inte beskrivas på något annat sätt. Vi ska vara ett 40 procentsparti, vi ska aspirera på regeringsmakten, vår partiordförande ska bli statsminister, och så går det på det här sättet, säger Johansson till TT.
Sigtuna-kommunalrådet spaltar upp kritiken på flera plan. Bland annat att Juholt på flera områden misslyckades med att ge besked om partiets politik:
Han kunde inte på ett trovärdigt sätt förklara hur S ser på frågan om vinst i välfärdssektorn. Är S för eller emot?
Statens finanser
Pensionärernas skatt
Anders Johansson är också väldigt kritisk mot att Juholt skapat en konflikt med SVT om partiledardebatterna.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter