Snöfall orsakade stopp på E4

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Snöfall orsakade stora störningar på E4 norr om Stockholm. Arkivbild.
NYHETER

Kraftigt snöfall orsakade totalstopp i trafiken på E4 i höjd med Rotebro norr om Stockholm i riktning mot Arlanda och Uppsala. Trafiken stod stundtals helt still i norrgående riktning på grund av en olycka där 19 personbilar och en buss var inblandade.

Det var kaosartade scener på platsen med mängder av krockskadade bilar som stod huller om buller. Tre personer skadades.

– De initiala uppgifterna är att det ska vara lättare skador. De tas om hand av ambulanspersonal, säger Emil Skoglund vid Storstockholms räddningscentral.

Räddningstjänst och polis prioriterade de skadade först och det tog tid innan det norrgående körfältet kunde öppnas helt och hållet. Vid 10.30 var alla körfält öppna och trafiken rullade igen.

Det kraftiga snöfallet har orsakat olyckor på många håll norr om Stockholm. På E18 i höjd med Brottby var trafiken stundtals helt avstängd i både norr- och södergående körfält, efter en olycka med två personbilar och en långtradare.

– Vi har haft många avåkningar och krockar i norrort. Det är ett kraftigt snöfall som har kommit hastigt och det är halt på vägen och dålig sikt, säger Skoglund.