Tre män släppta efter Malmöskjutning

Av: 

TT

Publicerad:
Polisens kriminaltekniker undersöker en moped vid Lindängsplan i Malmö efter att en man skjutits.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens kriminaltekniker undersöker en moped vid Lindängsplan i Malmö efter att en man skjutits.

NYHETER

Tre män som suttit anhållna efter mordet på en 24-årig man i Malmö i torsdags har släppts fria, skriver polisen på sin hemsida.

Det finns inte nog med bevis för att häkta männen, men de är fortsatt misstänkta.

Polisen skriver också att ytterligare en man frihetsberövades under lördagskvällen och sitter nu anhållen misstänkt för inblandning.

Nu får polisen i Malmö förstärkning från Nationella operativa avdelningen, Noa och övriga polisregion Syd, skriver Dagens Nyheter.

– Vi behöver det, vi är ganska mycket på knäna. Det var också många som gick på semester i torsdags så vi kommer att ta ett nytt tempo när det gäller utredningen i morgon. Vi är hårt ansträngda, säger Ewa-Gun Westford, talesperson vid Skånepolisen, till tidningen.

Vilken slags förstärkning det handlar om vill polisen inte säga, men enligt Westford är man i behov av tekniskt kunnig personal och kvalificerade utredare.

24-åringen sköts till döds på Lindängsplan bara några dagar efter det att tre män sköts ihjäl på Drottninggatan i Malmö.

Männen som dödades var 19, 27 och 29 år gamla och ytterligare tre personer skadades. Offren var med i kriminella gäng och sysslade med grov organiserad brottslighet, enligt polisen.

Natten till lördag sköts även en 19-årig man i ryggen, men överlevde tack vare att han bar skyddsväst. Polisen vill i det här skedet inte svara på om händelserna hänger ihop.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

ÄMNEN I ARTIKELN