Två skadade i yxattack – en person gripen

avJamshid Jamshidi, John Granlund

Publicerad:
Uppdaterad:

En man och en kvinna attackerades med yxa i Gnesta på söndagskvällen.

En man i 55-årsåldern har anhållits misstänkt för försök till mord.

– Enligt första bedömning så är målsägande allvarligt skadad, säger Marc Scott vid polisen.

Polisen larmades till bostadsområdet i Gnesta kommun klockan 21 på söndagen. Flera personer hade rapporterat om ett bråk.

– Den information vi inledningsvis fått är att det är ett mordförsök där en person blivit huggen med en yxa, sa Marc Scott, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i region Öst inledningsvis

1 av 2 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD

Senare kom uppgifter om att en man i 50-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern skadades i attacken, varav den ena är allvaligt skadad enligt polisens hemsida. Båda fördes till sjukhus.

En man i 55-årsåldern greps på platsen.

– Det är en pågående insats och vi ska förhöra vittnen och prata med alla som sett någonting för att få en klar bild över händelseförloppet, säger Marc Scott.

Misstänks för försök till mord

Brottsplatsen spärrades under natten av för teknisk undersökning. Arbetet fortsätter innanför avspärrningarna under måndagen.

– Det är en stor avspärrning av ett grönområde utanför ett bostadshus. Några poliser står och vaktar och ingen får passera på vägen, sa en person på platsen.

Under natten anhölls den gripne, misstänkt för två fall av försök till mord. Han kommer att höras under måndagen, samtidigt som polisen fortsätter med dörrknackning i området.

– Det är en hel del utredningsarbete kvar, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisregion Öst.

– Det har skett både inomhus och utomhus.

”Båda har skärsår”

Klockan 11 på måndagsförmiddagen var läget för båda offren stabilt.

– De är fortfarande under vård. Enligt vårdpersonalen så är de stabila men har olika former av skärskador, säger Fredrik Gustavsson, kommunikatör vid Nyköpings lasarett.

Under måndagen har både kvinnan och mannen kunnat höras, uppger fallets åklagare My Lindholm.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Gnesta

Brott