Nyheter

Jenny: Jag är i chocktillstånd

Av: 

Robert Triches

NYHETER

Presskonferens med Jenny Beltran – aftonbladet.se rapporterar direkt

GÖTEBORG. Bara minuter tidigare dömdes hennes man till två och ett halvt års fängelse och häktades nästan omgående av polisen.

Senare berättade Tito Beltráns hustru Jenny Beltrán på en presskonferens om vad hon känner och vad som ska ske i framtiden.

Jenny Beltran på väg in till presskonferens.

Jenny Beltran på väg in till presskonferens.

Foto: roger lundsten

– Jag känner en stor sorg för mitt barn och Titos barn som inte kommer att kunna kramas om av sin pappa. Det kommer att vara en ledsen fyraåring som undrar var hans pappa har tagit vägen. Det skär i mitt hjärta.

Domen kom som en överraskning.

– Jag kommer att kämpa med allt jag har för att rättvisa ska skipas. Detta är givetvis väldigt omskakande för oss, säger Jenny Beltrán. Det är en rättsskandal. Jag är fullkomligt övertygad att det inte finns någon rättssäkerhet i Sverige och mitt förtroende för rättssystemet har fallit totalt.

”Maktmissbruk”

Hon faller in i kritiken mot Thomas Bodström.

– Jag har svårt att se hur det kommer att hålla i Europadomstolen att en politiker och ordförande i justitieutskottet ska kunna agera advokat i en sådan här rättegång. Det är inget annat än maktmissbruk. Jag vädjar till JK att granska den här domen och granska den inblandning och det sätt som åtalet har konstruerats, säger hon.

Hur reagerade Tito på häktningen?

– Vi var beredda på att det skulle kunna ske. Men det är svårt att beskriva hur man känner sig. Man hänger någonstans i ett chocktillstånd, man är helt maktlös.

”Vi kommer inte att vara tysta”

Vi trodde in i det sista att rättssystemet skulle fungera, men det går tydligen att manipulera och det är oerhört skrämmande.

Och hur reagerade han på domen?

– Det är fruktansvärt. Tankarna går direkt till familjen och barnen. men samtidigt får man inte ge sig och vi kommer att fortsätta kampen. Vi kommer inte att vara tysta utan hålla huvudet högt.

”Vi ska bevisa vår oskuld”

Och möjligheterna att gå till Högsta Domstolen?

– Vi kommer att gå igenom domen noga, men vi vet naturligtvis samtidigt att det är få fall som tas upp av HD. Vi hoppas givetvis att den ska tas upp där och domen är så anmärkningsvärd.

Har det någon gång funnits en tanke att lämna allt bakom sig och fly landet?

– Nej, aldrig någonsin. Vi ska bevisa vår oskuld. Det här skitsnacket att han skulle fly är absurt. Vi har varit på resande fot ofta, men Tito har hela tiden kommit tillbaka och vi har en stark koppling till Sverige. Och när det finns bevis för att en person inte har flytt utan tvärtom visat på alla sätt att man vill medverka och så dras ändå slutsatsen att han är flyktbenägen, så blir man väldigt upprörd.

Maktlöshet och förtvivlan

När kommer du att träffa Tito nästa gång?

– Det vet jag inte. Förhoppningsvis snart.

Hur känner Tito just nu?

– Det är svårt att beskriva... Men en oerhörd maktlöshet och en förtvivlan. Man känner sig oerhört besviken och känner en hjälplöshet.

Jenny Beltrán tror att Titos kändisskap talat emot honom.

– Han är en känd person som alla känner till. Och vi tror att Thomas Bodströms motiv är att plocka poäng i det här. Det har varit väldigt lägligt för honom att få en sådan här enorm publicitet för en politisk kampanj, som han har fått.

Därmed är presskonferensen slut.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Montreal–Vegas i Stanley Cup. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter