Skicka ett julkort till någon du tycker om

Publicerad:
Uppdaterad:

– gratis från Coop.se

1 av 2 | Foto: Coop

Lys upp i vintermörkret med en liten hälsning till nära och kära! På Coop finns vackra kort till lucia och jul.

Glöm snigelpost och dyra frimärken i jul. Skicka ett vackert elektroniskt julkort till någon du tycker om. Snabbt, enkelt och gratis.

– Jag slutade med snigelpost för länge sedan, det här är ett självklart alternativ, säger Kicki Jonsson, chef för Coop.se.

Du kan välja att skicka vykortet till en speciell person, eller att skicka ett och samma kort till alla dina vänner och det finns olika kategorier att välja mellan. Populära är inbjudningar, kärlek och kalas. Såhär i jultider finns det både vackra lucia- och julkort.

– Vi väljer inte vilka bilder som helst till korten, berättar Kicki Jonsson. Förutom att de ska vara vackra eller roliga så ska de ha med mat att göra. Tanken är att de ska kunna användas för att bjuda in till middagsbjudningar eller kalas.

Många olika motiv

På luciakorten är bilderna söta, med gula lussekatter och glada änglabarn. Julkorten är skämtsamt illustrerade med tomtar eller fyllda av smakfulla bilder på julmat. Fiffigast är det höga pepparkakshuset som det regnar snö över. Alla bilderna har någonting att göra med det som är Coops huvudintresse – den goda maten.

– Coop tycker om när människor träffas och äter något gott tillsammans. Det vi vill är att människor så ofta som möjligt ska träffas och njuta av varandras sällskap över en bit mat. Speciellt såhär i jultider. Korten har vi för att det ska vara ett enkelt, roligt och gratis sätt att uppmuntra folk att bjuda sina nära och kära, säger Kicki Jonsson på Coop.

Gemenskap är viktigt

Att äta god mat tillsammans har sedan urminnes tider varit något som skapar gemenskap, sammanhållning och en känsla av lugn. När doften av mat sprider sig känner vi oss glada och förväntansfulla och över en bit mat njuter vi av varandras sällskap och gemenskap.

– Jag har ofta middagsbjudningar och då använder jag våra vackra inbjudningskort från coop.se, säger Kicki Jonsson. Just i år har jag istället för att skicka fått två stycken själv, ett till lucia och till ett femtioårskalas på julafton. När man får sådana inbjudningar blir man glad!

För Kicki Jonsson finns det inget som ligger henne närmare om hjärtat än läcker mat och glad samvaro under lucia och jul. Vad kan vara en bättre start på firandet än ett glatt julkort bland all grå vardagsmejl?

Coop

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN