Anhöriga samlas vid flygplatsen

NYHETER

Väntar på ett tungt besked

Foto: Timmen efter olyckan stängdes all trafik av runt flygplatsen. Här eskorteras sörjande anhöriga av personal. ”De här människorna skulle inte dö, de skulle ju på semester”, säger Maria Rodriguez som arbetar på Barajas.

153 personer omkom i gårdagens krasch på flygplatsen, Madrid.

Nu samlas anhöriga på hotell Auditorium som är beläget nära flygplatsen.

Alla kroppar är inte identifierade och för många väntar ett svårt besked.

Foto: FAMILJER FALLER SAMMAN Förtvivlade anhöriga till katastrofens offer anlände långt in på natten till det provisoriska bårhuset vid flygplatsen Barajas i Madrid. Sorgen lamslog inte bara den spanska huvudstaden utan stora delar av Europa i går.

– Tänk er hur jag känner det. Jag förlorade min brorson som kom från Orlando, säger en man till El Mundo.

En kvinna bryter ihop på flygplatsen och får hjälp av ett kristeam på plats.

En annan anhörig berättar att han har förlorat en släkting som fungerat som en förebild för honom.

– För mig kommer han alltid vara en stjärna, en vacker person, säger mannen som uppger att släktingen hade arbetat som missionär i Kamerun i 2,5 år.

Spanska Fernanda berättar att hennes tvillingsyster överlevde kraschen. Hon befinner sig på ett sjukhus i Madrid och uppger för 20 Minutos att hennes syster hade brutit revbenen och fick opereras.

Tungt arbete

172 personer befann sig ombord på flight JK 5022 när flygplanet kraschade. 19 personer överlevde men många av dem fick svåra skador. Hälften av de överlevande är kvinnor, skriver den spanska tidningen El Mundo.

153 personer omkom och man har än så länge endast identifierat 14 kroppar. Nu börjar det tunga och mödosamma arbetet med att identifera de döda så man kan ge säkra besked till de anhöriga som väntar på besked.

Den spanska transportsministern Magdalana Alvarez säger till nyhetsbyrån AP att identifieringsprocessen kommer ta åtskilliga dagar eftersom många kroppar blev så svårt brända att man måste använda DNA-teknik för att identifiera dem.