’Ghostrider’ kan vara avslöjad

avAnders Johansson, Hanna Axelsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Har retat gallfeber på polisen i flera år

Motorcyklisten ”Ghostrider” blev känd genom att filma sina vansinnesfärder.

Mc-föraren ”Ghostriders” vansinnesfärder har gäckat polisen i flera år.

Filmerna hyllas på internet.

Men nu kan föraren ha avslöjat sig själv genom att ta av sig hjälmen framför kameran.

Motorcyklisten ”Ghostrider” blev känd genom att filma sina vansinnesfärder.

Filmen där den svartklädde mc-föraren vansinneskör mellan Stockholm och Uppsala på knappa 15 minuter, med en medelhastighet på 273 kilometer i timmen, gjorde ”Ghostrider” känd för några år sedan.

Sedan dess har mc-filmerna med ”Ghostrider” blivit storsäljare. De hyllas på internet och säljs öppet i etablerade nätbutiker. Här hånas polisen som inte har en chans att hinna med i de livsfarliga färderna på tätt trafikerade gator.

Men nu kan polisen vara film-makarna på spåren. En ny film, som Aftonbladet har fått en kopia av, är under utredning. Chefsåklagare Stefan Bergman har sett den och lämnat den vidare till Söderorts-polisens trafikenhet.

– Det är som jag ser det, grov vårdslöshet i trafik, och sådana utredningar leds normalt av polisen, säger han.

Polisen följer efter

Filmen visar en motorcyklist som drar på sig polisens intresse. Flera polisbilar följer efter och färden går ut på E4 söderut. Efter en stund drar mc-föraren iväg och kör snart in på en avfart.

Färden, där det tycks ha gått väldigt mycket för fort, slutar inne i ett garage och motorn stängs av. Men kameran rullar vidare.

Blottar ansiktet

Efter någon minut passerar en person med skinnställ. Ytterligare några minuter senare passerar sannolikt samma person som då tar på sig ett par träningsbyxor. Samtidigt syns ansiktet.

Ann Lindberg, chef för polisens länstrafikavdelning har också sett materialet som även innehåller ett dokument som pekar ut en 40-årig man som ”Ghostrider” och den som syns på filmen.

– Att han inte har skadat någon utomstående, det är ju ett mirakel. Att han lever själv är ett ännu större mirakel, säger hon.

Aftonbladet har varit kontakt med den 40-årige man som pekas ut som föraren.

Han förnekar å det bestämdaste att det är han som är Ghostrider.

– Företaget som jag jobbar åt distribuerar filmerna, säger han. Men att det skulle vara en och samma person som kör, producerar, tillverkar och säljer, det är lite väl långsökt.

Mannen står sedan tidigare åtalad för vårdslöshet i trafik. Hans bil sladdade över på fel sida och krockade med en mötande bilist. De inblandade klarade sig utan svårare skador. Rättegången hålls om ett par veckor. Mannen förnekar brott.

Publicerad: