”Köp inte kryddigaste parfymen i julklapp”

avJim Baas, Minimedia

NYHETER

Expert guidar dig i djungeln av dofter

Foto: AP. Pressbilder på parfymer från Kicks

Parfymen är ett självklart julklappsalternativ. Och kändisdofterna är heta. Allra hetast är Kate Moss samt paret Beckhams nya serie.

– Väldigt fina dofter båda två, säger Carla Goldsmith.

Carla är doftexpert på kosmetikkedjan Kicks. Hon skriver bland annat om parfymer i Kicks blogg, som kan nås via kedjans hemsida.

Listar kändisdofter

Här berättar hon om några av julens hetaste kändisdofter för Aftonbladets läsare

.

Kändisdofter som Carla valt att lista här:

Beckham - Signature for her och him

Kate Moss

– Kate Moss passar den djärve och vilde, precis i enlighet med Moss själv alltså. David och Victoria Beckhams nya dofter Signature for her/him passar den moderne och spännande mannen/kvinnan. Väldigt fina dofter båda två.

Christina Aguilera – Inspire

Sarah Jessica Parker – Covet Pure Bloom

Kylie Minogue – Sexy Darling

– Kändisdofterna riktar sig främst till de yngre som är 15 till 20 år medan Sarah Jessica Parker känns lite äldre, säger Carla Goldsmith.

”Brittan” och Paris toppar

Den populäraste doften som har kändisstämpel är dock ingen av ovanstående.

– De bästsäljande kändisdofterna är Britney Spears och Paris Hilton.

– Själv har jag bara en kändisdoft, Kate Moss, och den är välanvänd. Gillar dock främst modehusens parfymer, Versace är en favorit.

Specialpaket till jul

– Man kan aldrig ha för många dofter i baddrumsskåpet så därför är nog dofter en uppskattad julklapp. Man vill ju gärna variera lite, ett par dagdofter och några kvällsdofter och så vidare. Under julen finns även de flesta dofterna i julaskar, vilket ger ett mervärde genom en medföljande deo elller bodylotion.

Carla Goldsmith fortsätter:

– Ett tips när man köper parfym till någon är att inte chansa på den allra kryddigaste doften, gärna en mer neutral, då är chansen större att den passar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2008

Jul