Man föll från nionde våningen på hotell

NYHETER

Skulle vädra – föll ut genom fönstret

1 av 2

En man i 25-årsåldern skulle stänga ett fönster på nionde våningen som öppnats för vädring på ett hotell i Borås i natt.

Då föll han ut – och landade på en avsats på fjärde våningen.

Det var vid 03.20-tiden i natt som hotellets personal slog larm till polisen. De hade då hittat den unge mannen på en avsats på fjärde våningen. Mannen har fallit från sitt hotellrum på nionde våningen.

Mannen fördes i ambulans till Södra Älvsborgs sjukhus. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt.

– Han är vaken men grymtar, säger Patrik Ahlbom, regionledningsbefäl vid polisen i region väst till Aftonbladet.

I hotellrummet befann sig även mannens flickvän. Hon sov dock vid tillfället och ska inte ha sett eller hört något. 

Vårdas på sjukhus

Polisen inledde initialt en förundersökning om dråpförsök. Efter att mannen har förhörts står det dock klart att det rör sig om en olyckshändelse.

– Han är svårt skadad, men vi har kunnat prata med honom och det ska ha rört sig om en olyckshändelse. Fönstret var öppet för vädring och när han skulle stänga det så trillade han ut, säger Fredrik Zetterlund, inre befäl vid polisen i Borås, till bt.se.

Rummet undersökt

Chefen för det aktuella hotellet uppger för tidningen att fönstret i rummet har kontrollerats. Enligt denne ska det inte ha varit något fel på de barnsäkerhetsspärrar som finns:

– Även om jag själv inte läst det, så finns det såvitt jag förstår ingen lag som kräver att man måste ha låsta fönster över en viss höjd. Men vi ska naturligtvis ändå ställa oss frågan om det skulle kunna finnas något som höjer säkerheten ännu mer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Borås