Exakt kopia av Titanic byggs nu i Kina

Nu byggs Titanic igen – men risken för förlisning är betydligt mindre än tidigare. Skeppet befinner sig nämligen över 1 000 kilometer från havet, skriver CNN.

Som en del av ett turismprojekt har en kopia av det kända skeppet Titanic i naturlig storlek börjat byggas i Daying i Sichuan-provinsen i Kina. Projektet påbörjades nu i veckan efter över två års planeringsarbete.

– Vi har spenderat mycket tid på att få tag i de ursprungliga ritningarna, säger Su Shaojun, en av finansiärerna, enligt CNN.

När replikan är färdigbyggd kommer den innehålla allt som fanns på ursprungsbåten, bland annat en swimmingpool, en teater och en dansbana.

Ett dyrt skepp

Titanic-replikan kommer i sitt fulländade utförande bli över 250 meter lång och 28 meter bred. Totalt landar kostnaden på omkring en miljard yuan, vilket motsvarar cirka 1,3 miljarder kronor.

Som de flesta kanske känner till krockade originalskeppet med ett isberg och förliste i april 1912. Men den här gången är risken för havsrelaterade olyckor betydligt mindre. Daying, där kopian kommer att befinna sig, ligger nämligen 1 200 kilometer från närmaste havsband.

Hjärnorna bakom projektet hoppas att kopian av den legendariska båten kommer att locka turister till Sichuan-provinsen.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN