Jerry gav homofobisk kund svar på tal

1 av 2 | Foto: Jerry utsattes för en homofobisk kund.
NYHETER

Kunden som bokat klipptid fällde en kommentar som frisören Jerry Ahlqvist inte var beredd på, skriver Nyheter24

– Jag väntade på att han skulle komma med en slutkläm. Att han skulle säga ”jag skoja bara, så dum är jag inte” men det kom inget, säger Jerry till Aftonbladet.

I lördags var det en helt vanlig arbetsdagdag för 28-åriga Jerry Ahlqvist på frisörsalongen i Piteå, trodde han i alla fall. En man i 30-årsåldern, som hade bokat klipptid via salongens webbokning, överrumplade Jerry med en olämplig kommentar när de småpratade.

– Han påtalade vår webbokning och tyckte att vi borde skriva att jag är homosexuell då folk kan tycka att det är obehagligt att klippa sig hos en bög.

Jerry som inte alls förväntat sig en sådan kommentar blev först tyst.

– Jag väntade på att han skulle komma med en slutkläm. Att han skulle säga ”jag skoja bara, så dum är jag inte” men det kom inget.

Den korta stunden då det var total tystnad mellan dem insåg Jerry att kunden inte skämtade och gav istället svar på tal.

– Jag sa ”fast jag klipper inte folk med kuken”.

Kunden sa inget och stämningen efter var dålig, enligt Jerry. I efterhand kom Jerry på flera andra saker som han borde sagt.

– Det var det första som kom ur mig, men jag är glad att jag sa något. Jag borde sagt att han borde meddela att han är homofob när han bokar.

”Såg komiken i det här”

Jerry skrev om händelsen i ett Facebookinlägg som över 1900 personer har gillat.

Känslan när du är 15 minuter in i klippningen och din kund påpekar att vi borde skriva att jag är homosexuell i webbokningen med anledning av att vissa kan uppleva det obehagligt att klippa sig hos en bög. Känslan när du ler, drar på med det mjukaste tonfallet du har i det just nu bäcksvarta inre och drar en instant punchline rätt i nyllet på honom – Well honey, jag klipper inte folk med kuken”.

– Jag skrev det för att jag såg komiken i det här, det var en ganska udda händelse. Sen var jag stolt över mig själv som lyckats kontra, säger han och fortsätter:

– Jag har inte fått en enda negativ kommentar och det känns ju bra, man ser att folk inte tycker att det är okej.

”Det var ganska grovt”

När hans kollegor fick höra om kundens beteende blev de arga. Chefen sa att han inte förväntar sig att någon ska ta skit på jobbet, och menade att Jerry hade kunnat vägra att klippa kunden. Enligt Jerry så var de argare än han själv var.

– Jag tar inte illa upp, jag vet hur hemskt det låter och hur hemskt det verkar vara men där jag har växt upp är det här vardagsmat. Men det finns människor som inte är lika hårdhudade, och då är det inte lätt att man i sin yrkesroll tvingas möta sådana människor.

Dock är det här en av de värsta homofobiska kommentarerna som han har fått.

– Det är klart att man har fått höra olämpliga saker innan men inte på det här sättet. Att man tycker att jag ska gå ut med min sexualitet på det sättet, det var ganska grovt.