Utredare: Signaler från en svart låda uppfångade

Ett franskt fartyg har fångat upp signaler som uppges komma från det kraschade Egyptair-planet, rapporterar AP.

Nu bekräftar franska utredare att det är en signaler från flygplanets två svarta lådor som har uppfångats.

Ett av fartygen som söker efter Egyptair-planet är den franska patrullbåten La Place. Den fångade på onsdagen upp signaler djupt nere i Medelhavet med hjälp av sonarutrustning, enligt flera medier.

Senare under dagen bekräftade utredare att det är signaler från minst en av flygplanets två svarta lådor, färdskrivare, som uppfångats.

Inom en vecka ska ytterligare ett fartyg vara på plats, utrustat med robotar som kan dyka ner till havsbotten och bärga lådan, eller lådorna.

Färdskrivarna har tillräcklig batteritid för att avge signal under fyra eller fem veckor. De innehåller bland annat information om flygplanets position och hastighet, liksom en ljudupptagning från cockpit.

Förhoppningen är att de data som finns lagrade i lådorna ska kunna ge en förklaring till varför planet kraschade.

66 människor dog

Tidigare har det bekräftats att både amerikanska och europeiska satelliter registrerat de nödsignaler som sändes ut från planet strax innan det försvann från radarn. Med ledning av de signalerna antogt Egyptairs flight MS804 ha störtat någonstans mellan Kreta och det egyptiska fastlandet, något som bekräftades då de första vrakdelarna hittades norr om den egyptiska kuststaden Alexandria.

Det var sent på natten den 18 maj som planet, på väg från Paris till Kairo med 66 människor ombord, kraschade i Medelhavet.

Kraschade planet MS804 – detta har hänt

Publisert:

LÄS VIDARE