Kvinna på UCLA-skyttens dödslista hittad död

1 av 4 | Foto: Insatsstyrka rycker fram.
NYHETER

Mainak Sarkar, 38, sköt ihjäl UCLA-professorn Bill Klug innan han tog sitt eget liv.

När polisen sökte igenom hans hem hittade de en lista med namnen på tre personer: Bill Klug, ytterligare en professor på UCLA och en kvinna i Minnesota.

Den sistnämnda har nu hittats död i sitt hem.

Dagen efter skjutningen på det anrika universitetet UCLA offentliggjorde polisen i Los Angeles nya detaljer om dådet.

Beväpnad med två skjutvapen satte sig Mainak Sarkar i en Nissan Sentra från 2003 och körde hela vägen från sitt hem i delstaten Minnesota i norra USA till Los Angeles i södra Kalifornien. Där gick han in på professorn Bill Klugs kontor på universitetet UCLA och sköt ihjäl honom med flera skott. Därefter tog han sitt eget liv.

Andra professorn oskadd

När polisen sökte igenom hans hem hittade de en lista på tre personer som Mainak Sarkar tros ha önskat livet ur. Förutom den skjutne professorn Bill Klug stod ytterligare en UCLA-professor samt en kvinna från Minnesota med på listan. Hon har efter det hittats död i sitt hem, uppger Los Angeles polischef Charlie Beck enligt nyhetsbyrån AP. Enligt Los Angeles polischef Charlie Beck hade kvinnan, som enligt vissa uppgifter är eller var gift med Sarkar, skjutits i huvudet, rapporterar CNN.

Den andra UCLA-professorn är oskadd.

Dispyt med Klug

Enligt UCLA:s hemsida var Mainak Sarkar med i en biomekanisk forskningsgrupp ledd av Bill Klug, som var professor i maskinteknik.

Polischef Charlie Beck uppger att Mainak Sakar tycktes lida av psykiska problem och att han haft en yrkesrelaterad dispyt med Bill Klug.

– Alla försöker hitta en anledning till att det här har inträffat. Först och främst, det finns ingen bra anledning till det här. Det här handlar om en mental störning, men det är kopplat till en dispyt om immateriella rättigheter, säger Charlie Beck enligt CNN.

ARTIKELN HANDLAR OM