SKL bjöd på strippstångsshow

1 av 2
NYHETER

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) anordnade kommundagar i Uppsala.

Då passade de på att bjuda på poledance-underhållning.

– Det var anmärkningsvärt. Jag gick ut, säger Oliver Rosengren (M).

Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna pågår just nu, och under gårdagens middag stod även den mer lättklädda underhållningen på menyn, rapporterar SVT Uppsala.

SKL, medlemsorganisationen för alla kommuner och landsting, hade anlitat artister som vanligtvis jobbar för Barnkanalen, och som hade utlovat trolleri, jonglering och akrobatik.

Men lagom till efterrätten bjöds det istället på något som många i publiken uppfattade som striptease – ett lite mer lättklätt nummer.

– Det som hände hade vi absolut inte tänkt oss, när vi såg poledancingen valde vi att avbryta direkt, säger arrangören Tor Hatlevoll.

Underhållarna som anlitats var artisterna Jecko och Jessie, skriver SVT.

– Det här är två artister som är populära på Barnkanalen så vi kunde i vår vildaste fantasi inte tänka oss att det skulle bli den här typen av akrobatik, säger han.

”Jag är besviken”

Många av besökarna reagerade starkt när den lättklädda showen drog igång. En av dem var Oliver Rosengren, gruppledare för Moderaterna i Växjö, som valde att direkt lämna salen.

– Jag tycker att det var anmärkningsvärt att de hade den underhållningen så jag gick ut – jag ville inte delta.

Han satt kvar en minut in i uppträdandet för att ”han väntade på det roliga”.

– Men det roliga kom inte, så då gick jag. Jag är mycket besviken och trodde att man hade bättre omdöme än såhär, säger han.

Avbröt showen

Efter numret valde SKL att avbryta showen. Underhållningsduon fick inte kliva upp på scenen en tredje gång som det var tänkt.

– Det var bra att de valde att be om ursäkt direkt, men det är fortfarande mycket märkligt att det kunde hända, säger Oliver Rosengren.

I januari i år kunde Aftonbladet avslöja att porrstjärnan Puma Swede uppträtt naken på fackförbundet Kommunals lyxkrog i centrala Stockholm. De fortsatta avslöjandena om lyxrepresentation, spritfestande med mera inom Kommunal ledde till att förbundets ordförande Annelie Nordström den 20 januari meddelade att hon kommer att avgå vid kongressen i maj.

ARTIKELN HANDLAR OM