Misstänkt pistolman var Pokémon-jagare

NYHETER

"Var beväpnad med mobiltelefon"

1 av 2

Polisen fick larm om att en beväpnad man rörde sig vid Kärrtorps IP i Stockholm. Flera patruller åkte till platsen.

Där fann de något helt annat än förväntat.

– Vi hittade ingen med pistol, däremot en Pokémon-jagare, säger polisens presstalesperson Mats Almqvist.

Mobilspelet Pokémon Go med över 100 pokémons som gömmer sig i ”verkligheten” och anpassar sig efter miljön som spelaren befinner sig i har gjort succé världen över sen det släpptes för drygt en vecka sedan. Spelet har i nuläget drygt 21 miljoner aktiva användare och har därmed gått om Candy Crush Saga som det största mobilspelet i USA någonsin.

Ger sig ut i verkligheten

Men trots att spelet, som använder sig av telefonens GPS tillsammans med kameran, ännu inte släppts i Sverige så finns det knep för att komma åt det ändå.

Samtidigt har det runtom i världen rapporterats om en hel del lustiga och mindre lustiga händelser som uppstått i samband med att användarna gett sig ut i naturen för att få fatt i varelserna.

En sådan situation uppstod vid 21-tiden under onsdagskvällen vid Kärrtorps IP i Stockholm, sedan polisen fått larm om en misstänkt beväpnad person i området.

Ingen pistol - bara mobil

Ett vittne ska ha sett någon springa omkring med vad hen uppfattade som en pistol, varpå flera patruller skickades till platsen.

Men där fann man ingen pistolman, utan endast en person med en mobiltelefon.

– Vi hittade inget vapen utan bara en person med en mobil - en Pokémon-jagare. När man misstänker att någon är beväpnad så skickar vi alltid ut flera patruller till platsen, säger polisens presstalesperson Mats Almqvist till Aftonbladet.

Pokémon-jagaren är inte misstänkt för något brott enligt polisen.

ARTIKELN HANDLAR OM