Turister invaderar byn – boende förstår inte varför

Foto: Ortsborna själva har svårt att förstå varför de kinesiska turisterna kommer.
NYHETER

Busslaster med kinesiska turister har börjat anlända till orten Kidlington i Storbritannien.

Men ingen vet varför.

– De blir ju väldigt uppspelta och tycker verkligen om att ta bilder framför trädgårdarna och blommorna, säger boende Tony Bennell till Oxford Mail.

I grupper om 40 turister åt gången har de setts ståendes utanför trädgårdar och uppfarter i den lilla Oxfordshirebyn Kidlington.

Kinserna har kommit i busslaster de senaste veckorna och glatt skuttat ut för att fotografera omgivningen, vilket har lämnat lokalinvånarna undrande om vad turisterna egentligen gör där.

”De är alltid väldigt artiga”

Christine McGrath, som äger King's Arms pub i staden, säger att hon regelbundet får besök av turisterna som vill ha något att dricka.

– En del av dem har varit här inne och tagit foton. Jag var ute med hunden Millie när en grupp frågade om de kunde ta en bild med mig också, säger hon till Oxford Mail.

– De är alltid väldigt artiga och självklart är det bra för affärerna.

McGrath spekulerar i om kineserna kan ha kommit på grund av den gamla byn, eller rentav för pubens skull.

En annan boende, Tony Bennell, säger att de är vana att se turister omkring universiteten i Oxford men aldrig i Kidlington.

– De blir ju väldigt uppspelta och tycker verkligen om att ta bilder framför trädgårdarna och blommorna, säger han till lokaltidningen.

Kan vara där för Harry Potter

Vissa av turisterna har dock vandrat långt in på tomter vilket lett till att boende kontaktat polisen. De går rakt in och sätter sig på bänkar för att ta en bild, säger en boende. Ibland knackar de på hos folk och ber dem att hjälpa till med att ta selfies, skriver Daily Mail.

Ingen i staden verkar veta exakt varför turisterna kommer. Det spekuleras i om en guide lurat dem att byn har något att göra med tv-serien Morden i Midsomer, Kommissarie Morse eller rentav Harry Potter.

ARTIKELN HANDLAR OM