Nu är det slutrökt på Håkans uteservering

NYHETER

”Alla har reagerat positivt”

Foto: Privat
Här är det färdigfimpat.

Regeringen undersöker just nu möjligheten att förbjuda rökning på uteserveringar, busshållplatser och andra allmänna utrymmen. Men på Håkan Palmqvists krog är det redan förbjudet att röka på uteserveringen, skriver SVT.

2005 infördes rökförbud inomhus på alla Sveriges krogar och nu förs diskussioner om huruvida rökning ska förbjudas på alla allmänna platser. En krog som förekommer lagen är den som 61-årige Håkan Palmqvist driver i Ronneby – där råder det rökförbud på uteserveringen sedan i maj.

”Då får de göra det någon annanstans”

Håkan har, tillsammans med Åsa-Lena Svensson, drivit krogen i flera år och har länge tyckt det är lite jobbigt att jobba i en rökig miljö.

– Jag har tyckt det är lite jobbigt, ja. Men som gäst kanske det inte är så kul med någon som röker när man sitter och äter lite gott. Vi har inget emot rökare men vill de röka får de göra det någon annanstans, säger Håkan.

Ser fram emot rökförbud

Responsen har varit positiv enligt Håkan och gästerna gör tummen upp åt initiativet såväl på Facebook som när de kommer till uteserveringen.

– Vi har fullt med folk på uteserveringen just nu, alla har reagerat positivt. Eller vi hade en stamgäst som röker mycket själv som blev arg, han tog det personligt och har inte varit här sedan dess, säger Håkan som hoppas på att rökning förbjuds på allmänna platser.

– Jag tror ett förbud kommer, sedan om det blir nästa år eller året efter det vet jag inte. Men skönt ska det bli.

Följ oss på Facebook