Kvinna död efter Pokémon-olycka

En 72-årig kvinna i Japan dog efter att hon blivit påkörd av en man som ska ha spelat Pokémon Go. Det ska vara det första dödsolyckan i Japan berott på Pokémon Go-spelande i trafiken.

En 72 år gammal kvinna har dött sedan hon körts på av en man som uppges ha spelat Pokémon Go medan han körde bil. En annan kvinna, 60 år gammal, skadades allvarligt i olyckan som inträffade på tisdagen i Tokushima i västra Japan.

Den 39-årige man som körde bilen har gripits, enligt polisen.

Enligt japanska medier är dödsolyckan den första i Japan som berott på Pokémon Go-spelande i trafiken.

Regeringen varnade inför släppet

Inför releasen av spelet i Japan den 22 juli utfärdade regeringen en varning, skriver Japan Times. Bland annat gick myndigheter ut på Twitter med illustrationer för vilka problem som kunde uppstå i och med spelet. Även spelutvecklaren Niantic har lagt in en varning i själva Pokémon Go-appen där man varnar för att använda spelet i trafiken samt vid farliga områden av olika slag.

I Sverige har Pokémon Go ännu inte orsakat någon dödsolycka. Men tidigare i somras fick en man sitt lår spetsat när han skulle klättra över ett staket till Stockholms Stadion under sin Pokémonjakt. Och Trafikverket krävde att flera platser runt tågstationer skulle spärras helt från spelat efter att de fått rapporter om personer som betett sig olämpligt eller farligt – vilket de lyckades med.

Publisert: