Sonen bad om två luncher till skolan – sedan förstod mamman varför

Foto: Hon gjorde två matlådor – utan att veta om att en av dem var till hennes sons kompis.
NYHETER

Josette Duran, från New Mexico, såg till att hennes son fick med sig två matlådor till skolan – utan att fråga varför han behövde det. När anledningen kom fram såg hon till att göra något åt problemet, skriver lokala tv-stationen KCCI 8.

Under flera månader packade Josette Duran, från Albuquerque i amerikanska delstaten New Mexico, ned en extra lunchlåda till sin son när han skulle till skolan – bara för att han har bett om det. Hon har aldrig brytt sig om att fråga varför utan har bara antagit att han var hungrig av sig.

Men en dag bestämde hon sig för att ta reda på vad som försiggick.

– Jag frågade: ”Blir du inte mätt vännen?”

Då berättade Dylan den verkliga anledningen:

– Mamma, det är till en pojke som bara äter lite frukt till lunch. Kan du inte göra lunch till honom också? Jag tror inte han har lunchpengar.

”Jag och min son var hemlösa”

Dylans berättelse fick Josettes hjärta att både göra ont och smälta. Hon var stolt över sin son men hon mådde också dåligt över hans vän.

I en Facebookvideo berättar Josette att mamman till pojken utan lunchpengar fick reda på hela och kontaktade skolan i hopp om att kunna betala tillbaka. Men hon vägrade ta emot pengarna då mamman inte hade något jobb.

– Det här känns extra mycket för mig för att jag och min son var hemlösa för några år sedan. Vi bodde i en bil och jag tvättade honom i offentliga badrum – vi hade ingen mat.

”Nu kan alla äta”

Istället bestämde hon sig för att fortsätta göra gott för andra. Hon fick pengar av volleyboll-laget hon tränar som samlat in dem för att belöna hennes gärning – hon skänkte allt till skolans matsal.

– Vi betalade alla barnens skulder till skolmatsalen. Så nu är ingen på skolan skyldig någon pengar, alla kan äta, säger hon till KCCI 8.