Efter succéspelet – nu kommer pokémondejting

Foto: Snart kanske det är genom Pokémon du träffar ditt livs kärlek.
NYHETER

Pokémon tog världen med storm. Och snart kanske du träffar ditt livs stora kärlek genom nästa fenomen – pokémondejting, skriver Heavy.com.

På bara dagar har pokémonspelare blivit ett vanligt inslag i stadsbilden. Vid pokéstops, en slags resursdepåer, står de tillsammans och fångar pokémon och plockar upp hjälpmedel till spelet. Kanske byter även vitt främmande människor några ord med varandra. Den möjligheten fick entreprenörer världen över att slå sina kloka huvuden ihop och redan nu har flertalet pokémondejting-appar lanserats.

Måste fånga varandra

En av de första som nått marknaden är Pokématch. Det är en Tinder-liknande app där man får upp andra pokémonspelare och ”fångar” dem genom att svepa åt höger. Om två användare fångar varandra så kan de börja prata och om de vill stämma träff vid ett närliggande Pokéstop.

”Pokémon kan ge meningsfulla dejter”

Bakom appen finns två San Franscico-baserade entreprenörer vid namn Pim de Witte and Rene Roosen. I ett pressmeddelande berättar de att de fick idén till appen då Rene ville gå på en dejt men samtidigt ville ut och leta pokémon.

– Målet är att ge folk meningsfulla dejter och vi tror att Pokémon Go är helt rätt chans för det, säger Rene Roosen.

Än så länge finns appen bara för Android men den kommer till iPhone om den går igenom Apples krav för godkända appar.