EA, Electronic Arts

Svastikor och SS-märken i bilspelet

Av: 

Frasse Levinsson

NYHETER

Electronic Arts: ”Det är helt fruktansvärt”

Patrik Karlsson hittade både rasistiska och nazistiska billackeringar i det populära tv-spelet ”Need for speed”.

Nu bekräftar Electronic Arts att lackeringarna funnits i spelet.

– Det är så klart helt fruktansvärt. Det är allt jag kan säga, säger Christoffer Ring, kommunikationsansvarig på Electronic Arts i Norden.

Häromdagen när Patrik Karlsson från Göteborg satt och spelade bilspelet ”Need for speed” gjorde han en fasansfull upptäckt. I spelet finns det möjlighet att smycka sin bil med olika färdiggjorda lackeringar. När Patrik bläddrade bland alternativen hittade han flera olämpliga motiv, bland svastiskor, SS-märken och texten ”Hang all niggers”.

– Jag blev både förvånad och förbannad. Själv är jag inte så känslig, men det finns ju spelare som är betydligt yngre än jag. Då är det inte så snyggt att det finns nazistpropaganda i ett bilspel, säger han till Aftonbladet.

”Kommer att ta bort allt”

”Need for speed” är utvecklat av företaget Electronic Arts. Christoffer Ring är kommunikationsansvarig för Electronic Arts i Norden. Han hade inte sett nazilackeringarna innan Aftonbladet tog kontakt med honom.

– Vi har sett över det här och kommer att ta bort alla sådana motiv, säger han.

”Det är helt fruktansvärt”

I ”Need for speed” kan spelarna ladda upp egenskapade lackeringar och dela med sig av dem till andra spelare så att de kan använda dem. Christoffer säger att det är en privat användare som har laddat upp de olämpliga lackeringarna.

– Den här typen av material som skapats i ”wrap editor” kommer att granskas och tas bort från spelet. Vi uppmanar spelare att använda spelets rapporteringsfunktion för att anmäla stötande innehåll i Need for Speed.

Vad tycker du om att de här motiven har figurerat i spelet?

– Det är så klart helt fruktansvärt. Det är allt jag kan säga, säger Christoffer Ring.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

EA, Electronic Arts

Nazism

Rasism