Michelle, 22: ”Det känns inte tryggt längre”

1 av 23
NYHETER

Svenskan Michelle Wiberg, 22, är i närheten av det gisslandrama som just nu utspelar sig på flygplatsen i Larnaca på Cypern.

Hon trodde aldrig att ”något sådant här skulle hända”.

– Jag har trott att det varit säkert här, men nu känner jag mig inte trygg, säger hon till Aftonbladet.

Foto: Michelle Wiberg, 22, jobbar en halvtimme från flygplatsen där det kapade planet har landat.

Ett kapat flygplan har tvingats landa på Larnacas flygplats på Cypern. En beväpnad man har hotat att spränga flygplanet och just nu cirkulerar uppgifter om någon form av gisslandrama.

Michelle Wiberg, 22, jobbar bara en halvtimme från flygplatsen. Hon trodde aldrig att ”något sådant skulle hända”.

–  Jag är orolig. Jag har trott att det varit säkert här, men det är inte säkert någonstans nu, säger hon till Aftonbladet tidigt på tisdagsmorgonen.

”Påverkar alla”

Hon fick reda på nyheten om gisslandramat när hon kom till jobbet i morse.

– Det är ganska uppstressat här. Ön är inte så stor och det är så nära till allt, så händer något påverkar det ju alla.

– Man förstår inte riktigt vad som händer, ingen fattar om det är IS eller någon annan terrorgrupp. Det finns lite information, säger hon.

Senare under förmiddagen har det framkommit uppgifter som pekar på att gärningsmannen kapade planet på grund av ett kärleksdrama. Uppgifterna går isär – det finns uppgifter som tyder på att han vill ha kontakt med sin cypriotiska exfru, men också att han krävt att namngivna fångar i Egypten ska frigivas.

200 meter från dramat

Svenske Mats bor på ön, han jobbar som pilot och skulle bara skjutsa en kollega till jobbet. Då hamnade han ungefär 200 meter från gisslandramat.

– Det är ganska många räddningsfordon som avvaktar vid planet, säger han.

Det egyptiska inrikesplanet nödlandade vid 08.30-tiden på Cypern då det kapats på vägen från Alexandria till Kairo.

– Man blir ju orolig. Det känns som att man fått nog av sådana här grejer nu.

Även svenske Ronny Dunberg ungefär 40 minuter från flygplatsen på Cypern. Han berättar om en spänd stämning på ön och att grannar pratar med varandra för att försöka ta reda på vad som egentligen händer. Han försökte under morgonen hålla sig uppdaterad på vad som händer på ön.

– Just nu vet vi ju inte mer än att det står ett plan på flygplatsen med möjliga terrorister på. Det är klart att man blir skärrad, vi vet ju inte mer än så, sa han vid 09-tiden, svensk tid.

ARTIKELN HANDLAR OM